Festival juda v Velenju

Judo klub Velenje je s pomočjo Judo zveze Slovenije v Rdeči dvorani organiziral Festival juda za otroke in državno prvenstvo za kadete in kadetinje. Dogodek je v velenjski športni hram privabil skupno kar 424 tekmovalcev iz 38 klubov.

Na državnem kadetskem prvenstvu sta barve domačega kluba zastopala Zana Ella Praznik in Nace Jelenko. Zana je v kategoriji +70 kg dosegla 5. mesto, Nace pa je v kategoriji -73 kg zaradi poškodbe ostal brez uvrstitve. Še pred prvenstvom so se na tatamijih predstavljali mlajši dečki in deklice, med njimi štirje člani in dve članici velenjskega kluba, ki so posegli tudi po stopničkah. Prvo mesto sta si v kategoriji do 12 let priborila Lara Jankovič in Feliks Kurež Gomboc, drugo mesto je pripadlo Nacetu Tisovniku, tretje mesto sta osvojila Žan Jan Goter in Nik Hudej Šižgorič, peto mesto pa je zasedla Brina Gruber.

»Vesela sem za najmlajše člane našega kluba, odlično so se borili, prikazali vrhunske borbe in tehnike. Imeli smo tudi nekaj sreče, da je tekmovanje v Velenju in smo imeli veliko podporo publike,« je povedala trenerka velenjskega kluba, Veronika Mohorič, več kot zadovoljna, da so se lahko njeni varovanci predstavili na domačih tleh, lokalnemu občinstvu. »Vrhunsko, s tem smo prikazali tudi naše trdo delo v zadnjem letu. Res smo se potrudili, da smo lahko to organizirali in upam, da bo sledilo še kaj takšnega.«

K vsakoletnemu tekmovanju za otroke Judo klub Velenje stremi tudi zaradi osebne note dogodka, s tekmovanjem so se namreč poklonili preminulemu Zdenku Slatnarju. »Lansko leto je bilo za nas tudi tragično, izgubili smo dolgoletnega predsednika. To tekmovanje posvečamo njemu in upamo, da bomo lahko z Memorialom Zdenka Slatnarja tudi nadaljevali,« je še povedala.