Dan za derbi: Gorenje Velenje – Trimo Trebnje

V Rdeči dvorani se bodo danes ob 18. uri rokometaši Gorenja Velenja v 15. krogu lige NLB pomerili s Trebanjci, ki so v minulem kolu še drugič v letošnji sezoni skalp vzeli Celjanom (33 : 29) in se približali svoji prvi lovoriki. Zormanovi levi imajo tri točke naskoka pred aktualnimi državnimi prvaki iz knežjega mesta, dve točki pa za Trimom zaostajajo Velenjčani, ki so drugi del prvenstva preteklo soboto odprli z zmago proti Škofljici (34 : 23).

Vemo, kaj nam prinaša zmaga

»Trimo ima najdaljši kader, ne igrajo evropskih tekem, torej iz tedna v teden čakajo, se pripravljajo na nas. Zame so oni velik favorit,« je na torkovi novinarski konferenci povedal strateg Velenjčanov, Zoran Jovičić, čigar ekipa, kot pravi, napada iz ozadja. »Moji fantje so res pravi borci, garači, gremo iz tekme v tekmo. Iz ozadja je lažje napadati in sigurno, da so oni favoriti, ampak na koncu, 25. maja, bomo videli, kdo bo prvak.«
Velenjska zasedba bi z zmago na domačih tleh skočila na vrh in se točkovno izenačila s Trebanjci, ki jim morebitni novi dve točki na široko odpirata vrata do naslova državnih prvakov.
»Vemo, kaj nam prinaša zmaga, kaj nam prinaša poraz. Dali bomo vse od sebe in upamo na močno podporo s tribun, da osvojimo dve točki,« pa se je tudi na navijače obrnil velenjski kapetan Emir Taletović.
Velenjčani so se v letošnji sezoni s Trimom pomerili že dvakrat. V Trebnjem so v 2. krogu lige NLB s 24 : 22 slavile ose, v pokalnem obračunu pa so se zmage v Rdeči dvorani veselili gostje (36 : 34).

Manjši kader, nič manjša pričakovanja

Velenje je konec lanskega leta zapustil Kenan Pajt, v času priprav pa je črno-rumeni dres iz osebnih razlogov slekel tudi Tarik Mlivić. Oba sta okrepila RD LL Grosist Slovan. »Klub je imel bistveno drugačne ambicije z njim,« je odhod Mlivića pokomentiral direktor Gorenja Velenja, Roman Pungartnik. »Odšel je iz osebnih razlogov in mi mu nismo želeli povzročati problemov. Žal nam je, da se je tako odločil, ampak razumemo, tudi njemu ni bilo lahko. Hitro smo šli v iskanje okrepitve in jo našli v desnokrilnem igralcu Teu Jezerniku, ki te fante pozna, ima izkušnje v prvi slovenski ligi, kratek čas je preživel tudi v tujini. Zapolnil bo vrzel na desni strani s pomočjo Haseljića in mislim, da bo ta stran adekvatno zapolnjena,« je dejal Pungartnik. »Ti fantje, ki so tu, so pripadnost že pokazali, in mislim, da ta manko ne bi smel predstavljati ovir na poti do uresničitve naših ciljev,« je še dodal.
»Vesel in ponosen sem, da sem postal del tako renomirane ekipe, kot je RK Gorenje Velenje. V rokometu imam velike ambicije, zato je moja želja trenirati na najvišji ravni z ekipo, ki želi zmagovati ,deluje kot eno in pod vodstvom trenerja, ki iz posameznika in ekipe iztisne maksimum. Vse to sem s prihodom v Velenje dobil. Trenerju in stroki se zahvaljujem za zaupanje, navijačem pa obljubim, da se bom maksimalno potrudil in na vsaki tekmi dal vse od sebe za skupni uspeh,« pa je ob prihodu dejal Jezernik, ki se je v Velenje preselil iz ciprske Famaguste.