Adventna pravljica na dvorcu Gutenbuchel

Tudi letos bo dvorec Gutenbuchel v Ravnah pri Šoštanju zaživel z adventno pravljico. Organizator in pokrovitelj razstave je Občina Šoštanj v sodelovanju z Zavodom za kulturo Šoštanj in Zavodom za turizem Šaleške doline. V letošnjo pravljico bodo vključili nove trende in pristope, pri katerih bo narava še vedno igrala ključno vlogo.
»Morda bodo nekateri med njimi bolj eksotični, drugi pa nekoliko bolj subtilni, a skupna rdeča nit bo povezava z naravo. Prav iz narave bomo črpali navdih za detajle, ki bodo krasili posamezne prostore,« pravi priznani florist Simon Ogrizek, ki se ponovno pripravlja na začetek adventne pravljice na dvorcu Gutenbuchel.
Ogrizek je tudi tokrat navdih iskal po različnih koncih sveta. Eden od prostorov bo posvečen daljni Kitajski in kitajski kulturi cvetja, ki jo bo vpletel v adventno zgodbo na dvorcu. Trenutno so v fazi priprave materialov, ki bodo v prihodnjih dneh dostavljeni v dvorec. Čez teden dni bo ekipa hrvaških cvetličarjev, ki že nekaj let soustvarjajo v dvorcu, prispevala svojo kreativnost in sodelovala pri dokončanju kreativnih elementov, da bodo vsi prostori pripravljeni do 17. novembra, ko bo dvorec odprl svoja vrata za obiskovalce. Razstava bo na ogled do 3. decembra.