Konec meseca v Rdeči dvorani proti svetovnim prvakinjam

Žensko rokometno reprezentanco konec meseca čaka drugi ciklus kvalifikacij za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu. Slovenke so uspešno začele kvalifikacijske nastope – lani so ugnale Latvijke in Italijanke. V drugem delu kvalifikacij jih čakata dvoboja Francozinjami. Prvo tekmo z aktualnimi olimpijskimi in svetovnimi prvakinjami bo Rokometna zveza Slovenije z Zavodom Rdeča dvorana, Športno zvezo Velenje, RK Gorenje Velenje in ŽRK Velenje organizirala v velenjski Rdeči dvorani. Dvoboj bo na sporedu v četrtek, 29. februarja, ob 17. uri.
Tri dni kasneje si bosta izbrani vrsti nasproti stali v francoskem Orleansu. V sklopu kvalifikacij se bo slovenska izbrana vrsta 4. aprila v gosteh pomerila še z Latvijo, 7. aprila pa v Ljubljani z Italijo. Evropski reprezentančni akciji sledi še kvalifikacijski turnir za nastop na letošnjih olimpijskih igrah. Ženska reprezentanca se bo med 11. in 14. aprilom v nemškem Neu Ulmu pomerila z Nemčijo, Črno goro in Paragvajem.

Reprezentančni klic tudi Lani Puncer

»Tekma v Velenju bo sijajna priložnost, da rokometni sladokusci pozdravijo naša sijajna dekleta, ki so korak oddaljena od nastopa na olimpijskih igrah. Dvoboj s svetovnimi in olimpijskimi prvakinjami je vedno odlična priložnost, da pokažeš, na kateri ravni lahko igraš proti takšnim tekmicam,« je na ponedeljkovi novinarski konferenci dejal selektor Dragan Adžić, ki je razkril imena igralk, povabljenih na priprave. Med njimi najdemo tudi 17-letno rokometašico ŽRK Velenje, Lano Puncer. Na seznamu za velenjski pridih skrbi še najboljša strelka slovenske izbrane vrste, Ana Gros, članica madžarskega Györa.
Za bližnje reprezentančne akcije kandidirajo: vratarke Dijana Đajić, Amra Pandžić in Maja Vojnovič, krilne igralke Ema Abina, Ema Markovič, Tamara Mavsar, Maja Svetik in Alja Varagić, zunanje igralke Ana Abina, Nena Černigoj, Nuša Fegic, Ana Gros, Ema Hrvatin, Barbara Lazović, Erin Novak, Elizabeth Omoregie, Nina Spreitzer in Tjaša Stanko ter krožne napadalke Tina Klemenčič, Nataša Ljepoja in Lana Puncer.

Na Zormanovem seznamu znova Drobež in Šiško

Na ponedeljkovi novinarski konferenci je širši spisek kandidatov za nastop na kvalifikacijskem turnirju razkril tudi selektor moške rokometne reprezentance, Uroš Zorman. Slovenci se bodo za svojo četrto uvrstitev na poletne olimpijske igre borili med 14. in 17. marcem v španskem Granollersu, kjer se bodo pomerili s Španijo, Brazilijo in Bahrajnom.
Med Zormanovimi kandidati sta znova člana Rokometnega kluba Gorenje Velenje, Jernej Drobež in Peter Šiško, ki sta slovenske barve zastopala tudi na nedavnem evropskem prvenstvu v Nemčiji. Šaleško noto seznamu ponovno dodaja še Tadej Mazej.
Zormanovi kandidati za nastop v kvalifikacijah: vratarji Jože Baznik, Klemen Ferlin, Urh Kastelic, Urban Lesjak in Miljan Vujović, krilni igralci Tim Cokan, Blaž Janc, Staš Slatinek Jovičič, Uroš Knavs, Tilen Kodrin, Gašper Marguč in Domen Novak, zunanji igralci Dean Bombač, Nejc Cehte, Jure Dolenec, Timotej Grmšek, Gašper Horvat, Mitja Janc, Aleks Kavčič, Tadej Kljun, Grega Krečič, Borut Mačkovšek, Vid Miklavec, Staš Skube, Tilen Strmljan, Peter Šiško, Aleks Vlah in Miha Zarabec ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Jernej Drobež, Matej Gaber, Kristjan Horžen, Matic Suholežnik in Miha Žvižej.