Skaza ponosno sprejela BIG SEE nagrado za Organko Daily

Z leve: Jelena Rašula, vodja marketinga, Niko Medved, pomočnik direktorja Skaze in Tina Grošelj Dobrijević, vodja odnosov z javnostjo

Dragocene umetniške stvaritve so shranjene v družinskih zapuščinah in muzejih, a vsak izdelek, ne glede na svojo industrijsko naravo, nosi globoko zakoreninjeno zgodbo razmišljanja, navdiha in skrbi za njegovo izdelavo. Teden oblikovanja je čas, ko se ta ustvarjalnost počasti in proslavi. Organizator Tedna oblikovanja Big See je že pred podelitvijo slovenskih nagrad Big See za oblikovanje postavil pomembno vprašanje: »Kakšen vtis bomo pustili na prihodnjih generacijah v muzejih?« Med nagrajenci, ki bistveno prispevajo k dvigu kakovosti oblikovanja izdelkov, letos izstopa Skaza, prejemnica prestižne nagrade Big See. S svojo predanostjo trajnosti in inovativnostjo Skaza ne le sledi temu vprašanju, temveč postavlja nove standarde, ki oblikujejo trajnostno sedanjost in napovedujejo njeno prihodnost.

Nagrajena 3,3-litrska posoda Organko Daily je izdelana iz 100 % reciklata in predstavlja odgovor na naraščajočo problematiko odpadne plastike v sodobnem svetu. Poleg tega je Organko Daily letos prejel tudi prestižno Red Dot Design Award 2023, kar potrjuje njegovo funkcionalnost in izjemen dizajn. Niko Medved, pomočnik direktorja Skaze, je ob prejemu nagrade dejal: »Nagrade krepijo naš napredek v postavljanju trendov in utrjujejo našo pozicijo v trajnostnem razvoju. Ponosen sem, da je komisija že drugič letos potrdila, da je Organko Daily funkcionalen, kakovosten in dizajnerski«.