Pomlad na Grilovi domačiji »Pod okno prišel, ji pesem zapel«

V nedeljo, 7. aprila, s pričetkom ob 15. uri, Muzej Velenje vabi na dogodek Pomlad na Grilovi domačiji v Vinski Gori. Dogodek bo tematsko obarvan in nosi naslov »Pod okno prišel, ji pesem zapel«.
»Dogajanje na Grilovi domačiji bo letos v znamenju ljubezni. Z igrano besedo, petjem in plesom bomo skozi tradicionalne dogodke uprizorili nekatere že skoraj pozabljene ženitovanjske šege. Ohcet v treh dejanjih bo predstavljena od pomladi do jeseni. Tokrat vabimo na pomladno snubljenje, na katerem bomo skupaj z obiskovalci spoznali šege priprave na poroko. V programu sodelujejo Šaleško folklorno društvo Koleda Velenje, Kulturno-Prosvetno Društvo Šentilj pri Velenju in Vokalna Skupina Cvetke ter številni člani drugih društev, ki pomagajo oživljati domačijo (Društvo zeliščarjev Velenje, Turistično društvo Šentilj),« so zapisali v vabilu.

Obiskovalci dogodka so vabljeni, da nanj pridejo peš ter tako poskrbijo za svoje zdravje in spoznajo del Šaleške planinske poti, ki letos praznuje 50 let. Planinsko društvo Velenje ob tej priložnosti organizira tudi pohod na Grilovo domačijo s pričetkom ob 13. uri. Zbirno mesto je Avtobusna postaja Velenje.