Obrtništvo se je korenito spremenilo

Po volilni skupščini Območne obrtne zbornice (OOZ) Velenje ostaja njen predsednik Dejan Vodovnik. Med letoma 2017 in 2019 je bil podpredsednik OOZ Velenje, od leta 2019 pa njen predsednik. Za predsednika v mandatu 2024/28 so se potegovali trije kandidati, poleg Vodovnika, ki je direktor podjetja VOPI, d. o. o., še Mark Molnar, direktor Stanovanjskega podjetja Velenje, in Teja Sotler, lastnica frizerskega salona Hipnotik.

Kot je po izvolitvi dejal Vodovnik, je pred njim in upravnim odborom, v katerem se je članstvo nekoliko spremenilo in z mlajšimi člani dobiva nov zagon, mandat, poln izzivov. »V preteklem obdobju smo reševali, pokrivali stvari za nazaj in stabilizirali finančno konstrukcijo, uredili transparentnost obrtne zbornice, zdaj pa smo si zastavili nove projekte. Postavili smo si realne načrte, in to šteje največ,« je dejal.

Ob tem je pojasnil, čeprav še ni hotel govoriti o podrobnostih, da želijo članom ponuditi nekaj več, jim priti naproti, predvsem pa jim ponuditi storitve marketinga, oglaševanja, za kar infrastrukturo že pripravljajo.

»Pridobiti hočemo nove člane, mlade podjetnike. Zavedati se moramo, da je struktura podjetništva drugačna, kot je bila pred leti, oziroma ljudje, ki se odločajo, da bodo obrtniki, danes razmišljajo drugače. Tudi v podjetništvu sta prisotna digitalizacija in računalništvo. To so drugačne oblike podjetništva in obrtnikov in jih je v naše članstvo težje privabiti. Predvsem jim moramo pokazati, kaj vse jim zbornica lahko ponudi,« je sklenil Vodovnik.