Mlekarna Celeia prejemnica izjemnega priznanja za svoje izdelke

LCA jogurti Zelene doline Mlekarne Celeia brez dodanega sladkorja in sladil so prejeli izjemno priznanje za inovacijo desetletja. Inštitut za nutricionistiko je že 10. leto zapored podelil priznanja za najbolj inovativna živila leta in prvič tudi desetletja. LCA jogurti Zelene doline so si priznanje prislužili zaradi svojih edinstvenih lastnosti – proizvajajo jih zgolj iz slovenskega mleka brez gensko spremenjenih organizmov, brez dodanega sladkorja in sladil pa zadovoljujejo potrebe današnjega aktivnega in zdravega življenjskega sloga posameznika.

Mlekarna Celeia je skozi zgodovino za svoje mlečne izdelke prejela številna priznanja, med njimi pa zdaj zaseda posebno mesto priznanje za inovacijo desetletja. Ob podelitvi priznanj je bil ponos upravičen: »Nagrada desetletja je nagrada za vse naše rejce mleka, ki z veliko skrbnostjo vsakodnevno dobavljajo mleko v našo mlekarno. Prav tako je to nagrada za naše zaposlene v razvojnem oddelku in proizvodnji, ki sledijo globalnim prehranskim trendom in jih z vsemi potrebnimi prilagoditvami ter modifikacijami prenašajo v lokalno, slovensko okolje,« je po podelitvi povedal direktor Mlekarne Celeia Vinko But.

Inštitut za nutricionistiko je odličnost jogurtov LCA brez dodanega sladkorja in sladil prepoznal že leta 2019 in jim podelil nagrado za inovativni izdelek leta v kategoriji jogurtov, a presenečenje ob tokratni razglasitvi je bilo vseeno veliko: »V izjemno močni konkurenci desetih letnih izborov nam je uspelo prepričati strokovno komisijo in potrošnike, ki izdelke izbirajo in nagrajujejo. Ponosni smo, saj so naši izdelki v celoti rezultat domačega znanja in dela. Inovativnost jogurtov LCA odlikuje manj sladek, nežen okus, s čimer dokazujejo, da so tudi jogurti brez dodanega sladkorja lahko odličnega okusa,« pojasnjuje vodja razvoja in tehnologije v Mlekarni Celeia Aleksandra Zajc, ki dodaja, da so tudi ti jogurti, tako kot vsi njihovi izdelki, narejeni izključno iz mleka slovenskih kmetij, ki je brez gensko spremenjenih organizmov. Jogurti LCA brez dodanega sladkorja in sladil so na voljo v lončkih ali priročnih plastenkah, kupci pa lahko izbirajo med okusi brusnice in acai jagod, borovnice in maline.

Mlekarna Celeia, ki je največja mlekarna v slovenski lasti, vsak dan odkupuje mleko z več kot 600 kmetij iz Savinjske, Šaleške, Koroške, širše Celjske in Kozjanske regije. Lani so odkupili skoraj 70 milijonov litrov slovenskega mleka, ki je v celoti brez gensko spremenjenih organizmov. So tudi prva in edina slovenska mlekarna, ki odkupuje seneno mleko. Kakovost mlečnih izdelkov Mlekarne Celeia poleg številnih priznanj z mednarodno uveljavljenih tekmovanj dokazujejo tudi označbe Izbrana kakovost Slovenija, Višja kakovost, označba zavoda Seneno in certifikat zajamčena tradicionalna posebnost.