Zmaga in odhodi

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević

Velenje, 20. decembra – Rokometaši velenjskega Gorenja so na tekmi 15. kroga 1. NLB Leasing lige premagali Urbanscape Loko z 38:25 (20:15).
Velenjčani so z zanesljivo zmago zaključili koledarsko leto in se povzpeli na prvo mesto v 1. NLB Leasing ligi, ki si ga delijo z državnimi prvaki iz Celja, medtem ko rokometaši iz Škofje Loke navkljub porazu ostajajo v zgornji polovici prvenstvene lestvice.
Državno prvenstvo se bo nadaljevalo 6. februarja prihodnje leto. Velenjska ekipa bo gostovala v Izoli.

Zaradi varčevalnih ukrepov, ki so nastali po izpadu ekipe Gorenja iz evropskega tekmovanja, je vodstvo uvedlo varčevalne ukrepe. Tako so med drugim prekinili pogodbo tudi z 21-letnim krožnim napadalcem Kristianom Bečirijem.
“V klubu smo se odločili, da skušamo delovanje članskega moštva dolgoročno poceniti. Tako smo se na mestu levega zunanjega igralca, na katerem smo imeli pogodbeno štiri posameznike, že pred časom sporazumno razšli z Markom Dujmovićem, zdaj pa smo se za rez odločili tudi na mestu krožnega napadalca, na katerem smo imeli prav tako pogodbe podpisane s štirimi igralci. Bećiri tako odhaja. Novi trener pa se bo lahko odločil za vrnitev našega pogodbenega igralca, doslej v Slovan posojenega mladinskega reprezentanta Darka Stojniča. V vsakem primeru pa se po novoletnem premoru iz Slovenj Gradca v klub vrača še en mladi talent Vid Levc, ki z nami vadi že dober mesec,” je dejal direktor Matej Avanzo.