V osje gnezdo se vrača Vlado Matanović

V RK Gorenje Velenje nadaljujejo s kadrovanjem za naslednji dve sezoni. Črno-rumeni dres bo znova oblekel Vlado Matanović, ki bo ekipo v naslednjih dveh sezonah okrepil na poziciji desnega krila, so danes sporočili iz velenjskega tabora. Zvestobo matičnemu klubu je pretekli teden obljubil krožni napadalec, Jernej Drobež, pred meseci pa vratarski dvojec Emir Taletović in Matevž Skok.

»Veselim se povratka na staro in dobro znano lokacijo. V Velenju sem odigral svoji najboljši sezoni. Upam, da bom s pridobljenimi izkušnjami iz preteklih štirih let pomagal ekipi in se tudi sam povzpel nazaj na sam vrh,« je za spletno stran državnih podprvakov povedal Matanović. Osemindvajsetletni Hrvat sicer prihaja iz Reke, svojo rokometno pot pa je začel v tamkajšnjem rokometnem klubu Kozala. Sredi sezone 2013/14 je prestopil k Buzetu, od poletja 2015 pa je bil član prvoligaša iz Umaga. V Velenje se je preselil pred začetkom sezone 2018/2019 in z osami osvojil naslov pokalnega prvaka. Po sezoni 2019/2020 je pot nadaljeval v RK Zagreb. Zaradi poškodbe kolena je sezono 2022/2023 predčasno končal in za eno leto zamrznil svojo rokometno kariero, od novembra lani pa brani barve RK Bjelin Spačva Vinkovci.

Leta 2013 nastopil na svetovnem prvenstvu do 19 let na Madžarskem, kjer se je s soigralci veselil srebrnega odličja. Tik pred tem je še kot najstnik okusil tudi igranje v članskem dresu z državnim grbom. Še ne polnoletnega ga je januarja 2013 tedanji selektor Slavko Goluža poslal v ogenj na dveh pripravljalnih tekmah proti Norveški. Član hrvaške rokometne izbrane vrste je bil tudi v času igranja za hrvaškega državnega prvaka.