Rokomet ponovno domuje v Šoštanju

Društvo Rokometna šola Sebastjana Soviča že osmo leto zapored, od septembra 2010, v športno dejavnost vključuje osnovnošolske otroke ter jim nudi preizkušen program razvoja telesnih sposobnosti in osebnostnih lastnosti. Naš namen je popularizirati rokomet med mladimi, jim ponuditi kvalitetno vadbo in vključene vadeče usmerjati k zdravemu življenju, športnemu obnašanju ter varnemu načinu preživljanja prostega časa. Pod našim okriljem vadi več kot 200 mladih športnikov iz desetih osnovnih šol Šaleške in Savinjske doline. Letošnja novost je igranje ekipe dečkov (letnik 2006 in 2007) v državni rokometni ligi, v kateri nam je žreb namenil merjenje moči in hkrati možnost kvalitetnega napredka z uveljavljenimi ekipami RK Gorenje Velenje, RK Celje Pivovarna Laško, RK Sevnica, RK Slovenj Gradec in drugimi.

V soboto, 25.11.2017, smo v Športni dvorani OŠ KDK Šoštanj odigrali svojo tretjo tekmo v državnem prvenstvu, prvo na domačem terenu. Dogodek je bil zgodovinski, saj je bila to po treh desetletjih in pol prva uradna rokometna tekma v Šoštanju!

Šoštanj, zibelka rokometa v Šaleški dolini, je zadnjo tekmo takratnega Rokometnega kluba Šoštanj gostil konec sezone 1981/82. V letu 1982 so se rokometaši preselili s šoštanjskega asfaltnega igrišča v Rdečo dvorano v Velenje in se v tekmovalni sezoni 1990/91 preimenovali v Šaleški rokometni klub Velenje, ki velja za predhodnika današnjega velikana RK Gorenje Velenje.

Veseli smo, da smo prvo domačo tekmo igrali ravno proti RK Gorenje Velenje, s katerim že nekaj let uspešno sodelujemo. Tako smo lahko v njihovih vrstah pozdravili kar lepo število mladih rokometašev, ki so športno pot začeli v naši rokometni šoli. Da se za prihodnost rokometa v Šaleški dolini ni bati, so poleg mladih rokometašev dokazali tudi številni obiskovalci, ki so ob lepi in borbeni predstavi zagotovo prišli na svoj račun. Čeprav je rezultat v mlajših kategorijah drugotnega pomena, moramo vseeno športno čestitati nasprotniku, ki je bil boljši s 14:10. Kot zanimivost omenimo, da je tekmo sodil priznani slovenski rokometni sodnik Miran Štrigl, ki je svojo uspešno rokometno pot začenjal ravno v času, ko se je rokomet še igral v Šoštanju. Prijetno naključje za šoštanjski rokometni praznik!

Iskrena hvala vsem, ki nam kakor koli pomagate, da lahko tekmujemo v državnem prvenstvu. Bogatejši za mnogo spoznanj stopamo novim izzivom naproti – kjer je volja, tam je pot, zato, fantje, pogumno naprej, ponosni smo na vas!