Rdeča dvorana v pričakovanju rokometnega spektakla

Slovenska ženska rokometna reprezentanca v četrtek, 29. februarja, v Velenju začenja drugi kvalifikacijski cikel za evropsko prvenstvo, ki ga bodo konec leta gostile Avstrija, Švica in Madžarska. Izbranke selektorja Dragana Adžića so nastope za deveto uvrstitev na prvenstvo stare celine lani odprle s popolnim izkupičkom, suvereno so ugnale Latvijo in Italijo. Zagotovo bolj peklenski boj bo četrtkov v Rdeči dvorani, ko bodo moči merile s Francozinjami, aktualnimi olimpijskimi in svetovnimi prvakinjami.

 Na velenjskem parketu znova Ana Gros

»Vesel sem, da bomo to tekmo odigrali v Velenju, kjer upam, da nas bodo pričakale polne tribune. Vsi, ki imajo radi rokomet, bodo imeli priložnost, da pozdravijo olimpijske in svetovne prvakinje, mi pa, da igramo proti njim. Pred olimpijskimi kvalifikacijami bo to dober preizkus, s katerim bomo videli, na kakšni ravni se trenutno nahajamo,« je na ponedeljkovi novinarski konferenci v Vili Bianca povedal Dragan Adžić.

V ogenj bo selektor brez dvoma poslal vsaj eno velenjsko ime, Ano Gros. Najboljša strelka slovenske izbrane vrste je bila sicer do nedavnega poškodovana, a se prav na domačem parketu, kjer se je začela njena rokometna pot, vrača v tekmovalni ritem.

»Vedno so prisotna čustva in spomini, ko se vrnem v domači kraj in stopim v Rdečo dvorano, kjer sem naredila prve rokometne korake. Za vsakega športnika je to nekaj posebnega. Od zadnje reprezentančne tekme v Šaleški dolini je minilo že nekaj let in res sem vesela, da igramo v Velenju, ki je že od nekdaj bogato rokometno mesto. Upam, da nas bo podprlo čim več ljudi,« je dejala kapetanka, ki do konca letošnje sezone brani barve madžarskega Györa, v preteklosti pa se je med drugim izkazovala tudi v francoskima Metzu in Brestu.

Igra današnjih nasprotnic ji tako ni neznanka, dobro jo pozna tudi s preteklih reprezentančnih obračunov. »Proti njim igramo skoraj vsakih nekaj mesecev. Zagotovo sta njihovo glavno orožje močna obramba in hitri protinapadi, s čemer smo imele težave na svetovnem prvenstvu. Ne smemo izgubljati lahkih žog, preprečiti moramo njihovo lahko zabijanje golov in v napadu same zabiti kakšen lahek gol. Kot vedno bo ključna tudi obramba, agresivna igra, da zaustavimo njihove hitre igralke,« je povedala o nasprotnicah, s katerimi so se Slovenke nazadnje pomerile konec lanskega leta na svetovnem prvenstvu, ko so z 31 : 27 slavile Francozinje.

 Vsi si želimo polnih tribun in dobrega vzdušja

»Veseli in ponosni smo, da lahko v Velenju gostimo takšno tekmo, seveda ob pomoči obeh rokometnih klubov (RK Gorenje Velenje in ŽRK Velenje, op. a.). Tam je doma strokovno in organizacijsko znanje, naša moč pa je v kadrovski obliki, s katero bomo pripomogli k temu, da bomo priča res zelo dobremu športnemu dogodku. Vsi si želimo polnih tribun in dobrega vzdušja. Verjamem, da nam bo s sodelovanjem vseh vpletenih to uspelo,« je na novinarski konferenci povedal direktor ŠRZ Rdeča dvorana, Dimitrij Amon, ki je napovedal tudi pestro obrobno dogajanje med in pred obračunom.