Ose v nove bitke z novimi dresi

Torkova novinarska konferenca RK Gorenje Velenje je razkrila, zakaj so Peter Poles, Vid Kavtičnik, Uroš Kuzman in drugi znani Velenjčani slekli majice.
Nekoliko drugače so se v velenjskem klubu lotili predstavitve novih dresov, oblikovanih v dizajn studiu Hisense Europe. K sodelovanju so povabili znane velenjske obraze, ki so s fotografijami zgoraj brez in pripisom Pod majico isto srce poželi precej pozornosti. Da je šlo za predstavitev novih bojnih oprav velenjskih rokometašev, je postalo jasno minuli torek na novinarski konferenci kluba. Za razkritje so na socialnih omrežjih poskrbeli tudi znani Velenjčani, odeti v nove drese velenjskih os.

Dobrodelna dražba

Projektu, ki je še pred razkritjem pritegnil zanimanje javnosti, so dodali tudi dobrodelno noto – z dresi, ki so si jih nadeli znani velenjski obrazi, bodo na dražbi s podporo Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice zbirali sredstva. Zbran izkupiček bo preko Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje namenjen mladim športnikom iz socialno ogroženih družin.
»Dogovorili smo se, da bomo izkupiček namenili otrokom iz socialno šibkejših okolij, ki se ukvarjajo s športom – tako za nakup opreme in za plačilo vadnin kot tudi za športne počitnice. Vsaj 20 odstotkov zbranih sredstev bomo namenili mlajših selekcijam RK Gorenje Velenje, tako da bomo nekaj denarja vrnili v klub, seveda tistim otrokom, katerih starši težje pokrijejo stroške. Marsikatera družina teh stroškov ne zmore več, kar pa ni prav. Zagotovo so med temi mladimi dobri športniki, ki jim moramo omogočiti, da se razvijejo in da so v svojem športu uspešni,« je povedala Bojana Špegel iz Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje.

Isto srce

»Tako se obnašajo veliki klubi, kar Velenje Gorenje zagotovo je. Nositi takšen dres ni enostavno, fantje se tega zavedajo, to so sami tudi nazorno pokazali. Mislim, da z novimi dresi bo to še večji izziv in obveza,« je dejal direktor kluba, Roman Pungartnik. »Delujemo na visokih obratih in takšna prezentacija, stik z mediji, predvsem z lokalno skupnostjo in navijači je zelo pomemben. Zajeli smo eno celoto in pokazali, da imamo isto srce, z dobrodelno noto pa smo želeli nekaj vrniti okolju, iz katerega prihajamo,« je še dodal.