Operativni komunikacijski center prejel več kot 900 klicev

Na Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Celje so včeraj prejeli več kot 900 klicev, medtem ko je danes v prvi polovici dneva prišlo več kot 300 klicev. Vse razpoložljive policijske patrulje so nenehno na terenu.

Policisti so aktivno sodelovali pri evakuacijah in reševanju ljudi iz ogroženih območij. Skrbeli so za urejanje prometa, zavarovanje poškodovanih delov cest in mostov, ter zapiranje nevarnih odsekov cest. Njihova pomoč je bila neprecenljiva za občane, ki so bili ujeti na neprehodnih delih cest.

Poplave so prizadele tudi dve policijski postaji, in sicer v Laškem in Dravogradu. Kljub temu policisti nadaljujejo z aktivnostmi tudi danes. Še vedno se soočajo z zahtevnimi razmerami, saj je območje, ki ga pokriva Policijska postaja Mozirje, še vedno praktično nedostopno. Tako Koroška kot tudi Laško sta močno prizadeti.

Policija še enkrat opozarja vse ljudi, naj se ne zadržujejo na območjih, kjer je zadrževanje prepovedano. Slediti morajo prometnim obvestilom, spremljati prometno signalizacijo in upoštevati navodila policistov ter drugih intervencijskih služb, saj je to ključno za njihovo lastno varnost in dobrobit vseh vpletenih.