Muzej Velenje vabi

Danes, 17. oktobra, velenjski muzealci ob 18. uri vabijo na Velenjski grad na Klepet pod arkadami. Gost pogovornega večera bo Vlado Vrbič, dolgoletni kulturni delavec, čigar poklicna pot in osebnost sta pomembno zaznamovali Velenje in njegovo kulturno življenje. Vlado Vrbič je bil dolga leta direktor Kulturnega centra Ivan Napotnik (KCIN) ter Knjižnice Velenje, prav tako pa je publicist in priznan poznavalec življenja Karla Destovnika – Kajuha. Z njim se bo pogovarjal njegov dolgoletni tesni prijatelj in sodelavec, kustos Muzeja Velenje, Damijan Kljajič.

V četrtek, 19. oktobra, Muzej Velenje ob 18. uri vabi v Muzej usnjarstva na Slovenskem na predavanje z naslovom Kavčnikova domačija – stičišče znanj, izkušenj in zgodb. Ob 30-letnici odprtja Kavčnikove domačije za javnost bo Špela Regulj, kustosinja etnologinja Muzeja Velenje, predstavila več kot 300 let dolgo zgodbo najstarejše ohranjene alpske dimnice v Sloveniji. Špela Regulj je tudi avtorica dveh priložnostnih razstav z naslovom Kavčnikova dimnica – življenje na robu, ki jih je pripravila ob letošnji obletnici domačije.

V petek, 20. oktobra, velenjski muzealci ob 19. uri vabijo v Galerijo F-bunker na odprtje fotografske razstave z naslovom The Thin Line between Loneliness and Solitude. Predstavil se bo fotograf Peter Fettich.