Miklavž razveselil otroke

Velenje – Prvi od treh prijaznih mož, Miklavž, bo otroke razveseljeval v noči na petek, seveda le pridne, poredni pa dobijo šibo, v strah pa jih bodo morda vzeli tudi strašni parklji.

V Velenju že tradicionalno vabijo otroke v družbo z Miklavžem in njegovim spremstvom v krajevni skupnosti Staro Velenje. Letošnjo prireditev so pripravili v sodelovanju z Zavodom za turizem pri Vili Bianki to nedeljo popoldne. Dobrega moža je pričakala množica otrok in njihovih staršev. Očitno je šlo večinoma za zelo pridne otroke, saj se strašnih parkljev (res so bili strašni), skorajda nihče ni bal. Seveda pa so otroci predvsem težko pričakovali Miklavža in darila in bili nepopisno srečni, ko jim jih je ta izročil. Seveda so organizatorji, zato da je bilo vse skupaj še bolj veselo in zabavno poskrbeli tudi za program. Na oder so pripeljali tolkaliste glasbene šole Frana Koruna Koželjskega in čarodeja Andreja, ki je pokazal marsikatero spretnost, tiste najbolj hrabre otroke, ki so prišli na oder, pa naučil celo čarati.

Organizatorji so poskrbeli tudi za odrasle. Ob Vili Bianki so se šibile stojnice samih ročno izdelanih prikupnih daril, dišalo je tudi po cimetu, tako iz vročih čajev kot »kuhančkov«, ki si jih bomo v tem prazničnem mesecu pogosto privoščili. Naslednji od čarobnih mož pride v Velenje, 12 decembra.