Knapi z zmago odprli spomladanski del

Minuli vikend so po daljšem premoru na tekmovalne zelenice stopili tudi drugoligaši. Nogometaši velenjskega Rudarja so v nogometno pomlad vstopili z zmago. V šaleško-koroškem obračunu, tekmi 19. kroga 2. SNL, so bili na domačih tleh boljši od Fužinarja (3 : 1). V 20. minuti je za prvo vodstvo Velenjčanov zadel Jure Matjašič. Izid je v 26. minuti poravnal Chris Cener, le dve minuti kasneje pa je za novo prednost domačinov še drugič mrežo nasprotnikov zatresel Matjašič. Prvo zmago Rudarja nadaljevanju sezone je v drugem polčasu potrdil Adriano Bloudek, z osmimi zadetki trenutno najboljši strelec velenjskega kluba.

Velenjčani, ki so prezimili v spodnjem domu lestvice, so se s prvimi tremi točkami v nadaljevanju sezone znova vsaj nekoliko odlepili od repa. Spomnimo, v prvem delu prvenstva so zabeležili 9 porazov, 4 remije in le pet zmag. Slaba serija rezultatov je po 12. krogu s trenerskega stolčka odnesla Adnana Zildžovića, na velenjsko klop pa je sedel Simon Sešlar. Pod njegovo taktirko so se velenjski nogometaši le nekoliko prebudili, si v zadnjih šestih krogih prvega dela nabrali 10 točk, a se toplo-hladnih predstav še niso otresli in ostali blizu cone izpada.

V drugi del sezone so se Velenjčani podali z nekaj kadrovskimi spremembami – dres knapov sta znova oblekla Dejan Djermanović in Adam Vošnjak. Iz ljubljanske Ilirije je v Velenje prestopil Matevž Medič Slaček, na pósodo v Šaleški dolini sta Dejan Kantužer in Miha Sitar, klubu se je pridružil tudi vratar David Šugić.