Izbor Podjetje leta

Podjetništvo prinaša različne zgodbe. So časi, ko posel cveti in so časi kriz. Pretekla leta so postregla z obojim. Vendarle podjetja s svojim delovanjem dokazujejo, da so sposobna ne le slediti trenutnim trendom, ampak tudi aktivno oblikovati prihodnost v svojih panogah. Njihova prizadevanja vodijo do izboljšav v tehnologiji, storitvah, upravljanju s človeškimi viri in operativni učinkovitosti. S tem ne samo povečujejo svojo konkurenčnost, ampak tudi postavljajo višja merila za celotno gospodarstvo. Te zgodbe vam bomo predstavili skozi Izbor Podjetje leta.

Naš čas, Koroška, Savinjsko-šaleška in Zasavska gospodarska zbornica ter Prva bonitetna agencija – EBONITETE.SI so se pri iskanju najuspešnejših podjetij v regiji povezali in pripravili izbor, ki s podelitvijo priznanj najuspešnejšim koroškim, savinjskim in zasavskim podjetjem izpostavlja dobra podjetja in daje spodbudo podjetniški naravnanosti v regiji.

Koroška

Kategorija veliko podjetje: CABLEX-M, d. o. o.

Podjetje Cablex-M v Mežici je del skupine Cablex in je vsestransko tehnološko opremljeno podjetje, ki skrbi za proizvodnjo in trženje kabelskih snopov ter zagotavlja najvišjo odzivnost pri velikih in malih serijah. Podjetje spodbuja novosti in inovacije, zato del dobička neprestano vlaga v razvoj, investicije in izboljšave. Z veliko znanja in sodelovanja vseh zaposlenih skušajo z lastnimi proizvodi zadovoljiti zahteve in pričakovanja kupcev. Cilj dolgoročne uspešnosti podjetja temelji na treh načelih: kultura odličnih medsebojnih odnosov, spodbujanje kreativnosti in avtomatizacija poslovnih procesov.

Zaposlujejo 300 ljudi in s tem so največja enota skupine Cablex. Proizvodnja se razprostira na 7.500 m2 površin. V zadnjih letih je njihov čisti poslovni dobiček znašal preko tri milijone evrov.

Kategorija srednje veliko podjetje: LabelProfi, d. o. o.

Podjetje v Slovenj Gradcu je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. Specializirali so se za produkcijo etiket. Dolgoletno znanje in izkušnje so združili pod okrilje nove blagovne znamke LabelProfi ter tako kot prvi v Sloveniji vzpostavili produkcijsko okolje s klasično in z digitalno tehnologijo za visoko kakovostno proizvodnjo etiket. V zadnjem obdobju so dejavnosti dodali novo branžo – izdelavo fleksibilne embalaže (folija v kolutu in pouchi) za male in srednje serije.

Na ciljnih trgih so prepoznavni po odličnem servisu, fleksibilnosti, zanesljivosti in usmerjenosti k ekološko sprejemljivim in trajnostnim rešitvam. Konkurenčnost ohranjajo in povečujejo z neprestanim izboljševanjem tehnoloških postopkov in razvojem novih proizvodov in storitev. Odlično poslovanje potrjujejo s certifikati kakovosti, okoljskimi certifikati in odlično bonitetno oceno Prve bonitetne agencije – EBONITETE.SI

Kategorija malo podjetje: Lesarstvo Bricman, d. o. o.

Lesarstvo Bricman v Slovenj Gradcu deluje od preloma tisočletja, saj njihovi začetki segajo v leto 2000. Podjetje se ukvarja z odkupom, razrezom in prodajo lesa. Spada v kategorijo malih podjetjih in ima deset zaposlenih. Posebej specializirani so za odkup najkvalitetnejše hlodovine iglavcev, kot so smreka, bor in macesen. Na svoji žagi zagotavljajo lesne sortimente, ki so namenjeni predvsem prodaji za mizarske storitve in izdelavo stavbnega pohištva. V manjši meri so prisotni na slovenskem tržišču, večino svojih produktov pa izvozijo. Ponašajo se z najvišjo možno oceno Prve bonitetne agencije – EBONITETE.SI

Savinjsko – Zasavska:

Kategorija veliko podjetje: Jagros, d. o. o.

Iz prvotno majhnega podjetja je v 30 letih zraslo veliko slovensko družinsko trgovsko podjetje Jagros, prepoznavno pod imenom Trgovine Jager. Glavna dejavnost podjetja je maloprodaja živil, tehnike in tekstila. V podjetju imajo preko 850 zaposlenih, vodita pa jih direktorja, brata Aleš in Boštjan Jager.

V podjetju Jagros se zavedajo, da so zaposleni ključ do uspeha, zato jim nudijo prijazno, varno in stabilno delovno okolje. Z uspešnim poslovanjem in plačilno disciplino utrjujejo dobre poslovne odnose z dobavitelji, zagotavljajo ugodne nabavne pogoje ter enostavno in hitro logistiko. Na prodajnih policah prednostno ponujajo blago slovenskih proizvajalcev; z mnogimi med njimi so v treh desetletjih stkali prave partnerske in prijateljske odnose.

Prihodnost podjetja Jagros je strateško načrtovana. So finančno stabilni in nezadolženi. Kot pravijo v podjetju: »Naša moč temelji na izkušnjah dveh generacij in globoko zasidrani volji po uspehu in jasnih vizijah za prihodnost.«

Kategorija srednje veliko podjetje: KRONOTERM

Podjetje Kronoterm z Gomilskega ponuja rešitve za vse izzive na področju varčnega in okolju prijaznega ogrevanja in hlajenja. Z lastnim razvojem, raziskavami in proizvodnjo razvijajo kakovostne in zanesljive toplotne črpalke, ki omogočajo velike prihranke in bodo služile desetletja. Inovativne rešitve dopolnjujejo s celovitimi kakovostnimi storitvami: od načrtovanja in dobave do postavitve in vzdrževanja skozi celotno življenjsko dobo naprave.

So podjetje s 120 zaposlenimi, visoko izobraženimi razvijalci, ki se vsakodnevno ukvarjajo z inovativnimi rešitvami, ki vključujejo najnovejše tehnologije in najboljše materiale. Vzpostavljen imajo lasten razvojni laboratorij za razvoj in preizkušanje novih izdelkov. Ta omogoča hitrejše testiranje, certificiranje in predajanje izdelkov tako na slovenski kot tudi na tuji trg.

Predanost dejavnosti predstavlja eno izmed osrednjih vrednot podjetja, ki svoj ugled gradi na profesionalnosti in strokovnosti. Nenehno vlaganje v znanje in razvoj, napredna tehnologija, strateške partnerske povezave, kakovost in fleksibilnost proizvodnje in storitev, tehnična podpora partnerjem in strankam ter visoko usposobljena servisna podpora so vrednote in prednosti, zaradi katerih je podjetje Kronoterm prepoznano kot najbolj strokovno usposobljeno in zaupanja vredno podjetje.

Kategorija malo podjetje: Marovt Group, d. o. o.

Skupina Marovt Group se nahaja v Stranicah v Občini Zreče in združuje več podjetij, ki so vodilne na svojih področjih. Pokrivajo od napredne proizvodnje kovanj do avtomatizacije in robotizacije, digitalizacije proizvodnih procesov, proizvodnje aluminijastih radiatorjev in energetskih rešitev. V sestavi skupine so podjetja: Marovt, d. o. o., MTEH – Moderne tehnologije, d. o. o., Inkolteh, d. o. o., Aklimat, d. o. o., in Enset, d. o. o.. Podjetje velik pomen pripisuje svojim strokovnim, pripadnim in motiviranim zaposlenim, ki vedno iščejo nove izzive, kako delo opraviti bolje. V podjetju še navajajo, da pred njimi ni nerešljivih problemov – so samo izzivi.