Evropska točka os

Velenje, 20. februarja – V drugem krogu glavnega dela Evropske lige so velenjski rokometaši gostili Nexe Našice in si na domačem parketu priigrali točko (27 : 27). Bolje je obračun odprla hrvaška zasedba, ki jo je namesto nedavno odstavljenega trenerja Branka Tamšeta vodil Kasim Kamenica. S 6 : 1 so že povedli favorizirani gostje, a so se v 17. minuti, ko je za izenačenje (8 : 8) zadel Jernej Drobež, v igro vrnili Velenjčani. Slednjim je pripadla končnica prvega dela, na odmor so se odpravili s prednostjo dveh zadetkov (15 : 13). V drugem polčasu so pobudo znova prevzeli rokometaši Našic, ki so pobegnili na 19 : 16. V 48. minuti so jih varovanci Zorana Jovičića spet ujeli (22 : 22). Sledil je nov, manjši naskok gostov, ki so pet minut pred koncem vodili s 26 : 24. Za znižanje zaostanka (26 : 27) in razburljivo končnico je poskrbel Tilen Sokolič, nato pa za vnovično izenačenje Ibrahim Haseljić (27 : 27).
Za velenjsko zasedbo sta po šest zadetkov prispevala Peter Šiško in Tilen Sokolič. Zadetek manj je dosegel Ibrahim Haseljić. Pri gostih je bil s štirimi zadetki strelsko najbolj razpoložen Manuel Štrlek.
Ose po drugem krogu z dvema točkama ostajajo na zadnjem mestu skupine 2. Točko več ima na tretjem mestu Sävehof. Šest jih ima vodilni Skjern, pet pa Našice, ki se bodo z Gorenjem znova pomerile v torek, 27. februarja.