Bicy je sezono odprl z novimi električnimi kolesi

Topli dnevi kar kličejo marsikoga, da sede na kolo in si tudi iz te perspektive ogleda Šaleško dolino ali se z njim odpravi na druženja ali po opravkih. Pri tem je sistem Bicy eno od pomembnih področij, ki ga občini Velenje in Šoštanj nudita občankam in občanom. Velenjski župan Peter Dermol in župan Šoštanja Darko Menih sta tako danes na prireditvenem prostoru ob Velenjskem jezeru odprla novo Bicy kolesarsko sezono. Da bi to ponudbo naredili še bolj zanimivo, je bilo v sedanji sistem danes dodano še 70 električnih koles. Kot pravi župan občine Velenje Peter Dermol, je njegova velika želja, da bi že v bližnji prihodnosti vsak dan namesto na motor ali v avto, sedlo na kolo približno 25 odstotkov tukajšnjih občank in občanov ter tudi s tem dokazalo svojo trajnostno naravnanost.

Lani je velenjska občina uredila tudi približno 21 kilometrov kolesarskih povezav v mestu in dve novi Bicy postaji, ki sta na Velenjski plaži in v poslovni coni Stara vas. V okviru avtomatiziranega sistema brezplačne izposoje mestnih koles Bicy je letos na voljo 21 izposojevalnih postaj, in sicer 16 v Velenju in pet v Šoštanju, na katerih je 158 koles, od tega je kar polovica vseh koles električnih.

Registracija je možna v Turističnoinformacijskem centru Velenje v Vili Bianci, ki deluje v okviru Zavoda za turizem Šaleške doline ter v prostorih Občine Šoštanj. Registracija danes poteka tudi na prireditvenem prostoru ob Velenjskem jezeru. Za registracijo je treba predložiti veljavni osebni dokument in davčno številko.