Velenjčani do pomembne zmage

Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun.

Velenje, 25. novembra – Rokometaši velenjskega Gorenja so v 9. krogu evropske lige prvakov premagali švicarski Kadetten Schaffhausen s 27:21 (10:11).

Velenjčani so osvojili peti par točk v Rdeči dvorani, po zmagoslavju nad Kadettnom pa so na lepi poti, da si izborijo dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop v osmini finala lige prvakov. Odločitev o tem bo padla čez osem dni v Skjernu. Danska ekipa je danes na Pirenejskem polotoku premagala Ademar Leon z 31:26, slovenski podprvak pa si bo v primeru neodločenega izida na tekmi v Hamletovi deželi zagotovo izboril dodatni tekmi, drugače pa bo trepetal , če mu bodo nadaljevanje omogočili drugi.

Velenjčani so na uvodu obračuna s Kadettnom prikazali izredno dobro igro, zlasti v obrambi, kjer jih je krasila izredna borbenost (7:2), a je kasneje zbranost popustila in so na odmor odšli s prednostjo enega zadetka (11:10). V drugem polčasu je bila podobna zgodba. Velenjčani so vodili že 19:15, potem je bilo spet zelo napeto pri 20:19, a je na koncu domača ekipa napela moči in v divjem tempu zlomila odpor gostov.

V domači ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Rok Ovniček in Niko Medved, ki sta dosegla po pet golov.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
“Za nami je resnično zahtevna in dobra tekma. V drugem polčasu smo v obrambi igrali zelo dobro, svoje pa je dodal tudi vratar Klemen Ferlin. To sta bila glavna razloga, ki sta nas vodila do pomembne zmage. Rad bi se zahvalil našim navijačem, ki so bili res izvrstni. Ta uspeh smo dosegli skupaj z njimi! Prihodnji konec tedna nas čaka še zadnja tekma skupinskega dela VELUX EHF Lige prvakov, na kateri bomo imeli možnost, da si priborimo enega izmed prvih dveh mest v skupini C.”

Rok Ovniček, rokometaš Gorenja Velenja:
“Tekma je bila izredno naporna. V drugem polčasu smo prikazali dobro obrambo, ki je bila ključ do zmage nad švicarskimi prvaki. Z njo smo si priborili možnost, da si na zadnji tekmi izborimo enega izmed prvih dveh mest v naši skupini.”