Koprčan kradel v Celju

Burglary crime - burglar opening a door

Celje – 28-letni moški, doma z območja Policijske uprave Koper, je osumljen, da je sredi marca letos, z za zdaj še neznanima sostorilcema, v nočnem času vlomil v prostore trgovskega podjetja v Celju. Osumljeni so najprej odstranili zaščitno ograjo, onesposobili kamere in uničili vrata. Ukradli so za okoli 34.000 € različnih cigaret. Podjetju so s poškodovanjem kamer, ograje in vrat povzročili še za okoli 6.000 € materialne škode.

S kombiniranim vozilom, za katero je bilo ugotovljeno, da je bil ukraden na območju Italije, na njem so bile nameščene druge registrske tablice, sta se osumljeni in eden od sostorilcev odpeljala v smeri proti Medlogu, kjer ju je opazila policijska patrulja. Ko je 28-letnik, ki je bil za volanom, opazil policiste, je pospešil in zapeljal na avtocesto v smeri proti Ljubljani. Ko je opazil, da mu sledita patrulji, je na avtocesti polkrožno obrnil in se v nasprotni smeri odpeljal nazaj v smeri proti Celju. S tem je ogrožal sebe vse ostale udeležence v cestnem prometu. Med vožnjo je izmenično pospeševal in močno zaviral. V nekem trenutku je z vozilom ustavil na odstavnem pasu, pri čemer je sopotnik pobegnil, 28-letnik pa je silovito vzvratno trčil v policijsko vozilo, ki je ustavilo za njim ter s tem policistoma onemogočil nadaljnjo vožnjo ter odpeljal naprej v nasprotni smeri. Ko je 28-letnik opazil še drugo patruljo, je skočil iz vozečega vozila in pobegnil peš. S takšnim ravnanjem je močno ogrožal ostale voznike, ki so pravilno vozili po avtocesti. Policista, v katera je trčil, sta bila lažje poškodovana.

V teh dneh smo osumljenemu odvzeli prostost in ga kazensko ovadili zaradi sumov storitve kaznivih dejanj Velika tatvina, Nevarna vožnja v cestnem prometu in Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor.

28-letnik je bil v preteklosti že ovaden in pravnomočno obsojen storitve kaznivih dejanj Velike tatvine, Nasilništva, Poškodovanja tuje stvari in Povzročitve splošne nevarnosti.