Velenjčani v boj za pokalno lovoriko

Po premoru zaradi novega koronavirusa bomo konec tega tedna le dobili novega pokalnega zmagovalca v rokometu. Nazadnje so prestižno domačo lovoriko leta 2019 v Novem mestu osvojili rokometaši velenjskega Gorenja, ki se bodo v polfinalu pomerili s Celjem Pivovarno Laško. Drugi polfinalni par je Dobova – Urbanscape Loka.

Jutri, 14. maja, se bodo Velenjčani v polfinalu Pokala Slovenije ponovno pomerili z ekipo Celja. Nekoliko v senci bo minil prvi polfinalni obračun med igralci iz Škofje Loke in Dobove, ki se bo pričel ob 17. uri.

Na minulih rokometnih pokalnih tekmovanjih so bili najbolj uspešni rokometaši iz Celja, ki so od leta 1992 kar 21-krat slavili v tem tekmovanju. Trikrat so zmagali igralci iz Kopra, dvakrat iz Velenja, po enkrat sta bila uspešna še nekdanja Gold Club Hrpelje in Prule 67.

Favoriti letošnjega zaključnega pokalnega turnirja so Celjani, ki na Koroško prihajajo povsem neobremenjeni, potem ko so izpolnili primarno nalogo in si po zmagi nad Velenjčani konec minulega tedna praktično že zagotovili naslov državnih prvakov, kar je bil tudi osnovni cilj v tej sezoni.

Za Velenjčani, ki letos ne bodo ubranili naslova državnih prvakov in bodo sezono zaključili na 3. mestu, je uspešna mednarodna sezona. V evropski ligi so se prebili v četrtfinale, kjer so nato morali premoč priznati portugalski Benfici.

Finalna tekma z obema zmagovalcema polfinalnih tekem bo na sporedu v nedeljo ob 17.30.