Odločitev Velenja za festival MetalDays je bila prava

Festival MetalDays se je v Velenju končal dan prej, kot je bilo načrtovano, in tudi precej drugače, kot bi kdorkoli lahko predvideval. Močan dež v četrtkovi noči in razlivanje Pake sta v petkovem jutru poplavila območje Kampa Velenje. Vsem udeležencem, ki so tam šotorili, so takoj priskočili na pomoč in jih evakuirali, prav tako so s traktorji iz namočenega travnika izvlekli nasedle avtomobile.

Nemudoma je bila organizirana nastanitev v Rdeči dvorani, prav tako so tako sodelujočim na festivalu kot vsem drugim, ki bi potrebovali to storitev, brezplačna prenočišča omogočili tudi drugi ponudniki prenočitvenih zmogljivosti. Občani so bili pozvani, da premočenim ljudem priskrbijo suha oblačila, obutev, brisače, higienske pripomočke in stvari za prenočevanje in odziv je bil hiter in izjemen.

V soboto zjutraj je župan MO Velenje Peter Dermol povedal: »V noči s petka na soboto je v Rdeči dvorani prenočilo okoli 1000 ljudi, poleg udeležencev festivala tudi posamezniki iz kampov v Zgornji Savinjski dolini. Dvorana bo odprta še v sobotni noči, ker se vsi ljudje še ne morejo odpraviti na pot.«

V oceni festivala je ob njegovem koncu dodal, da je bila odločitev Velenja zanj prava. »Vzdušje na festivalu je bilo fenomenalno, o čemer sem se nekajkrat sam prepričal. Vtisi so pozitivni. Vesel sem, da smo takšen festival prvič spravili pod streho, žal z grenkim priokusom, ki ga je dodalo vreme.« Zahvalil se je Velenjčanom in Velenjčankam, ki so zelo strpno in z veliko mero zadovoljstva spremljali festival, ter organizatorjem, gostincem in vsem drugim, ki so tako ali drugače sodelovali na festivalu.