Aktivnosti za mlade v času jesenskih počitnic v Velenju

Naslednji teden, v času jesenskih počitnic, različne velenjske ustanove, zavodi in društva pripravljajo pester program in aktivnosti za otroke in mlade. Določene aktivnosti ponujajo brezplačno, prav tako pa za določene aktivnosti prosijo za predhodno prijavo. Preverite, kje vse se bo naslednji teden dogajalo!

 • V in pred Vilo Rožle bo za uvod v jesenske počitnice, 26.10. ob 17:30 Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje pripravila tradicionalno delavnico »Buče, buče …«, posvečeno izrezovanju in krašenju buč po metodi naših babic in dedkov. Pripravljajo tudi čarovniško obarvane ustvarjalnih delavnicah, čarovniško pogostitev in poslikavo obrazov. V Četrtek, 2. 11. pripravljajo med 10.00 in 12.00 delavnico, kjer bodo izdelovali pisane lanterne, v petek, 3. 11. pa bodo prav tako v dopoldanskem času ustvarjali iz naravnih jesenskih materialov in se zabavali ob izdelavi živalic, ki se že pripravljajo na zimo.
 • Na začetku krompirjevih počitnic, v soboto 28.10. bo v Galeriji Velenje brezplačna likovna delavnica za otroke od 7. do 15. leta. Otroci bodo ustvarjali v kombinirani tehniki z listjem in črnim tušem. V Četrtek, 2.11 pa pripravljajo ob 11.00 likovno delavnico “A slišiš sliko?”, kjer bodo otroci ustvarjali v akvarelnitehniki v kombinaciji čudovitih jesenskih barv in oblik jeseni, ki nam jih ponuja ta letni čas.
 • V nedeljo, 29.10. pripravlja plesna šola Spin med 17.30 in 20.30  igre, ples, zabavo in presenečenja, dogodek pa so poimenovali Halloween “Trick or treat”. Sporočajo, da je dogodek primeren za otroke, starejše od šest let, prosijo pa za predhodne prijave.
 • Pester program pripravlja za počitnice tudi Festival Velenje.  V ponedeljek, 30.10  vabijo na brezplačne filmske predstave ob 17.00 v velenjski kino, kjer si boste lahko ogledali šest kratkih animiranih zgodb o srčnih in nenavadnih prijateljstvih z naslovom Čarobna prijateljstva, slovenski film Koyaa: Presneta odeja, francoski film Franckina juha, nemški film Živživalice: Tiranozaver, francoski film Sestri, češki film Oprosti ter nizozemski film Črnilo. Kino Velenje, ki drugače ponuja oglede filmov samo preko vikenda, pa bo v času počitnic odprt tudi med tednom. V torek, 31.10 bodo predvajali sinhronizirano komedijo Pestanian in trije smrčketirji, v četrtek, 2.11. film Tačke na patrulji:Silni film, v petek, 3.11. pa vabijo na ogled slovenskega mladinskega filma Šepet metulja.
 • V knjižnici Velenje pripravljajo v ponedeljek, 30.10. delavnico Lego robotika med 9.00 in 13.00 uro, potrebno pa se je prijaviti.
 • V Centru za družine Harmonija v Velenju bodo med jesenskimi počitnicami, 30.10. ter 2. in 3. 11.  skrbeli za aktivno preživljanje prostega časa otrok od 7.00 do 16.00. Pripravljajo zanimive gibalne aktivnosti ter aktivnosti za trening možganov, ustvarjalnosti in učenja novih vsebin na zabaven način. Pomemben delček v mozaiku pa bodo predstavljale skupinske in teambuilding igre, s katerimi bodo krepili medsebojno sodelovanje, strpnost in komunikacijske spretnosti.
 • V Vzorčnem mestu bosta 30.10. ter 2. in 3.11. v okviru projekta »Usposabljanje otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev po okviru digitalnih kompetenc za državljane (DigComp 2.2)« potekala dva programa za mlade, program Izumitelj in program Ustvarjalec. Delavnice bodo brezplačne, potrebno pa se je prijaviti.
 • Tudi letos pa pripravlja Turistično društvo Šalek srhljivo pustolovščino za male in velike raziskovalce – Na Šaleškem gradu straši. Srhljivi sprehod bo potekal organizirano v skupinah v soboto, 28.10. med 17.00 in 21.00.
 • Mladinski center Velenje pa letos po nekajletnem premoru pripravlja Hišo groze. Najsrhljivejši liki iz priljubljenih grozljivk se bodo zopet naselili v zapuščeno Graščino Gorica med 27.10 in 3.11.
 • Zavod za turizem Šaleške doline pa pripravlja tematsko vodenje za otroke “Spoznaj svoje mesto”.
 • V času jesenskih počitnic, od 30.10 do 5.11. Muzej Velenje vabi otroke in mlade do 18. leta na brezplačen ogled razstav na Velenjskem gradu, v Hiši mineralov in v Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. Še posebej vabijo k obisku občasne razstave Igre moje mladosti, ki ponuja interaktivno spoznavanje iger in igrač 20. stoletja.

Program je pester in na voljo so številne aktivnosti za mlajše in starejše otroke. Vse podrobnosti lahko najdete spletnih platformah posameznih organizacij.