Gorenje premagalo Maribor Branik

Velenje, 11. oktobra – Rokometaši velenjskega Gorenja so v 6. krogu lige NLB premagali mariborski Branik z 32:26 (16:14). Velenjski rokometaši so tako osvojili načrtovani točki, odpor žilavih Mariborčanov pa so zlomili šele v drugi polovici tekme. Zasedba iz Šaleške doline – v nedeljo jo čaka povratna tekma drugega kroga evropskega pokala EHF proti poljski ekipi Gwardia Opole, kjer bo branila prednost štirih golov s prve tekme (26:22) – je dosegla četrto zmago in napredovala na tretje mesto, mariborska ekipa pa je doživela tretji poraz v državnem prvenstvu.

Tekmo v Rdeči dvorani so bolje začeli gosti iz štajerske prestolnice, sredi prvega polčasa so si priigrali že tri gole prednosti (9:6 in 10:7), a so jih gostitelji v 23. minuti ujeli in izenačili na 10:10, tik pred odhodom na veliki odmor pa z goloma Domna Tajnika in Vlada Matanovića povedli s 16:14.

Velenjčani so v začetku drugega polčasa podvojili svojo prednost (20:16), a so jim izbranci gostujočega trenerja Marka Šibile v 38. minuti povsem zadihali za ovratnik (20:19). V zadnjih dvajsetih minutah tekme so domači rokometaši zaigrali bolj odločno in do konca pohodili stopalko za plin, po njihovem vodstvu s 27:20 v 45. minuti pa je bilo docela jasno, da bo zmaga ostala v Velenju.

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Matic Verdinek z osmimi in Aleks Kavčič s sedmimi goli.

Velenjske ose bodo v soboto, 20. oktobra, gostovale v Ribnici.