Župan sprejel predstavnike prijateljskih in partnerskih mest

Velenje, 19. septembra – Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je včeraj, 18. septembra, zvečer v Vili Bianci ob občinskem prazniku sprejel predstavnike prijateljskih in partnerskih mest.
Sprejema so se udeležili župan mesta Banja Luka Slobodan Gavranović ter vodja Urada za stanovanjsko, komunalno in prometno področje Zoran Novaković, župan mesta Lukavac Dževad Mujkić in sodelavec za gospodarstvo Benko Fatušić, podžupan mesta Pljevlja Ljubiša Ćurčić, podžupan mesta Prievidza Luboš Maxina, svetnik Julius Urik, vodja projektov Ivan Benca in Peter Pastierik, župan mesta Valjevo Slobodan Gvozdenović, podžupan Dragan Jeremić in svetnica Gorica Božić ter predstavnika mesta Vranje župan Slobodan Milenković in predsednik sveta Dejan Tričković.
Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je gostom izrekel dobrodošlico in izrazil željo po nadaljnjem sodelovanju tako pri projektih kot tudi na področju kulture, športa in izobraževanja.
Predstavniki prijateljskih in partnerskih mest so včeraj obiskali Pikin festival, danes dopoldne so si ogledali mestno središče in Velenjsko plažo, zvečer bodo prisotni na osrednji občinski slovesnosti, jutri pa se bodo udeležili podzemne pustolovščine v Muzeju premogovništva Slovenije.