Začenja se predčasno glasovanje

Volivke in volivci, ki to nedeljo, 20. novembra ne bodo v kraju stalnega prebivališča, imajo od danes naprej možnost, da na lokalnih volitvah glasujejo predčasno.

Med 15. in 17. novembrom bo v vseh občinah potekalo predčasno glasovanje na rednih lokalnih volitvah. Lokacije volišč za predčasno glasovanje objavijo občinske volilne komisije na svojih spletnih straneh ali na krajevno običajen način. Predčasno glasovanje na lokalnih volitvah ne poteka nujno tri dni, tako kot na državnih volitvah, pač pa lahko tudi manj, odvisno od posamezne občine, pravijo na Državni volilni komisiji kjer še dodajajo, da s seznamom volišč za predčasno glasovanje na lokalnih volitvah in s termini predčasnega glasovanja po posameznih občinah ne razpolagajo. Lokacije volišč za predčasno glasovanje in datume objavijo občinske volilne komisije na svojih spletnih straneh ali na krajevno običajen način.

Vse, ki se nameravate udeležiti predčasnega glasovanja, imejte s seboj osebni dokument ter obvestilo o volišču, na katerem bi imeli pravico glasovati v nedeljo.