Veliko smrti, malo testov, malo okužb

Ob opravljenih 1875 testih so v Sloveniji v nedeljo potrdili 428 okužb z novim koronavirusom, je objavila vlada. Umrlo je 51 bolnikov s covidom-19, trije več kot v soboto. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 1298 covidnih bolnikov, 20 več kot dan prej, na oddelkih za intenzivno nego pa jih je bilo deset več kot v soboto, in sicer 205.

Iz bolnišnice so v nedeljo v domačo oskrbo odpustili 36 bolnikov. Število smrti bolnikov s covidom-19 pa je bilo v nedeljo drugo največje v posameznem dnevu doslej. Več jih je bilo le 23. novembra, ko je umrlo 59 covidnih bolnikov.

V Saša regi je bilo včeraj v Velenju 7 okužb, v Šoštanju in v Mozirju pa po dve. Drugje ni bilo primerov okužb.

V nam bližnjih občinah pa je bilo v Črni na Koroškem in na Prevaljah po ena, na Ravnah na Koroškem 7, v Dravogradu 3, v Slovenj Gradcu 13, na Dobrni 1, v Celju 4, v Žalcu 1, na Polzeli 3 ter v Preboldu 1 okužba.

V celjski bolnišnici zdravijo 152 covidnih bolnikov, 21 jih potrebuje intenzivno terapijo. Šest bolnikov so odpustili v domačo oskrbo. Doslej pa je umrlo 128 covidnih bolnikov.

V slovenjgraški bolnici je hospitaliziranih 53 bolnikov, 8 jih potrebuje intenzivno zdravljenje. Včeraj je bilo v domačo oskrbo odpuščenih 5 oseb. Zaradi prebolevanja okužbe s koronavirusom je odsotnih 59 zaposlenih.