Velenjčanka v karanteni v hotelu

Leja Ocvirk (Foto: osebni arhiv)

Velenje – Med 42 slovenskimi državljani, ki so minuli četrtek zvečer pripotovali z letalom iz Madrida na Brnik in od tam prepeljani v karanteno v Hotel Paka, je bila tudi Velenjčanka Leja Ocvirk, študentka 5. letnika medicine Medicinske fakultete Maribor. Od 8. februarja letos je bila v španski Malagi na jugu države, na študijski izmenjavi.

Sama sprva o tem, da bi zapustila Malago, niti ni razmišljala. Z vrnitvijo je nanjo pritiskala družina. Zato se je odločila takoj, ko jo je z možnostjo seznanila prijateljica, ki študira v Madridu. Ta je s slovenskega veleposlaništva dobila sporočilo, da bo v četrtek zvečer v Slovenijo organiziran letalski prevoz. Posredovala ji je stik, povezala se je z veleposlaništvom, našli so ji sedež na letalu in zdaj je tukaj. »Vse je šlo zelo hitro,« pravi. Pot od Malage do Madrida je opravila z vlakom.

»Srečna sem, da sem lahko v Velenju. Starša gresta na sprehod, ustavita se pred hotelom, tako da se lahko vidimo skozi okno, si pomahamo, rečemo kakšno na daljavo …«, je še dodala.

Celoten prispevek je v Našem času, številka 13 (izšla 2. aprila).