V Velenju teniški obračun med Slovenijo in Kitajsko

Slovenska ženska reprezentanca bo 11. in 12. novembra v pokalu Billie Jean King v Velenju gostila Kitajsko. Po spremenjenem sistemu tekmovanja je to polfinalni obračun kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju svetovne skupine pokala Billie Jean King. Slovenija je bila namreč aprila uspešna v 1. evro-afriški skupini in se uvrstila v končnico (BJK Cup Play-offs) tega tekmovanja, v primeru zmage pa bi naslednje leto igrala v kvalifikacijah za finalni del pokala BJK. Slovenija ni bila tako blizu svetovnemu vrhu od leta 2012, ko je zadnjič igrala v takrat svetovni skupini pokala FED. To bo drugi medsebojni dvoboj med Slovenijo in Kitajsko. Reprezentanci sta se srečali leta 2005 v Pekingu. To je bil dvoboj v kvalifikacijah za svetovno skupino ena, Kitajke pa so zmagale s 4:1.

Slovenijo bodo zastopale Kaja Juvan (88. WTA), Nina Potočnik (273. WTA), Pia Lovrič (512. WTA), Živa Falkner (554. WTA) in Andreja Klepač (36. WTA, dvojice).

Selektor Andrej Kraševec bo ekipo v ponedeljek zbral v Ljubljani, kjer bodo dekleta opravila prvi skupni trening, nato pa se bo reprezentanca preselila v Velenje. Novinarska konferenca, na kateri bo prisotna tudi kitajska delegacija, bo v sredo, v četrtek sledi uradni žreb.

V petek se bo dvoboj začel ob 15. uri s slavnostnim odprtjem, prvi dan pa bosta na sporedu dve tekmi med posameznicami. Med obema dvobojema bo tudi posebna slovesnost za Velenjčanko Katarino Srebotnik, ki je letos zaključila uspešno kariero. Sobotni spored se bo začel ob 12. uri.