V Topolšici huda prometna nesreča

dav

Velenjski policisti so bili sinoči ob 21.50 uri obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na lokalni cesti Topolšica – Lom v naselju Topolšica. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

38-letni voznik je vozil osebno vozilo iz smeri Topolšice proti Lomu. V Topolšici je v blagem levem ovinku, zaradi neprilagojene hitrosti, najprej zapeljal na bankino in nato na travnik ter trčil v steber večjega lesenega kozolca ob desni strani ceste. Po trčenju je celotni del vozila ostal zagozden pod kozolcem, ki se je nato podrl na cestišče lokalne ceste ter na vozilo. V trčenju je na kraju nesreče umrl 23-letni sopotnik, ki je sedel na sprednjem sedežu. Voznik in sopotnik na zadnjem sedežu sta se v prometni nesreči lažje poškodovala.

38-letni voznik je po trčenju kraj prometne nesreče zapustil, policisti so ga kmalu po nesreči izsledili v bližini kraja prometne nesreče.

To je letos deseta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policjske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je v prometnih nesrečah umrlo enajst ljudi.

nesreca topolsica