V Šoštanju so položili temeljni kamen za garažno hišo

V Šoštanju so danes ob Muzeju usnjarstva na Slovenskem položili temeljni kamen za izgradnjo garažne hiše. Osrednji gost dogodka je bil minister za infrastrukturo Bojan Kumer. Vrednost naložbe, ki jo bo izvajal velenjski Esotech, znaša skoraj tri milijone evrov. V garažni hiši bo na voljo 134 parkirnih mest.
Župan Občine Šoštanj Darko Menih in predsednik uprave velenjske družbe Esotech Marko Škoberne sta septembra podpisala pogodbo za izgradnjo garažne hiše v Šoštanju. Esotech je bil najugodnejši izmed treh ponudnikov, ki so oddali ponudbo v postopku javnega naročanja. Garažno hišo bodo zgradili za trškim jedrom in bo obsegala klet, pritličje in povozno streho. V njej bodo parkirišča namenjena stanovalcem novega bloka, ki ga bo gradil zasebni investitor, in splošni uporabi.
V garažni hiši bodo pripravljeni dovodi z možnostjo montaže električnih polnilnic. Nadzor nad deli bo izvajalo Komunalno podjetje Velenje, ki bo izvajalo tudi koordinatorstvo varstva in zdravja pri delu. Projekt izgradnje garažne hiše pa je izdelal ljubljanski arhitekturni biro Efekt arhitektura.