Tekma ostaja odprta

Velenje, 11. maja – Rokometaši Gorenja Velenja in Celja Pivovarne Laško so se v tekmi 5. kroga končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi razšli z neodločenim izidom 26:26 (10:17).
Derbi je bil za vodilni ekipi zelo pomemben, še za odtenek bolj za Celjane, ki so imeli na lestvici točko manj po neodločenem izidu v Ribnici. Razpletel se je z delitvijo točk, tako da je razmerje med ekipama na vrhu ostalo nespremenjeno.
V napovedih sta bila oba stratega previdna, želela pa sta si spektakel pred polnimi tribunami. Ta želja se je rokometašem uresničila, toda domači privrženci rokometa so bili vsaj v prvem polčasu razočarani, kajti Celjani so bili v prve pol ure prepričljivo boljši.
Velenjčani so se v nadaljevanju počasi pobirali in približevali, postali bolj natančni v napadu, vratar Benjamin Burić je popravil odstotek obramb, tudi z ubranjeno sedemmetrovko. Po delnem izidu 4:1 so bili nenadoma povsem zraven (20:21), sledilo pa je deset minut igre, v kateri so Celjani vodstvo povečevali na +2, Velenjčani pa so ga nižali na +1, dokler ni v 57. minuti Nejc Cehte poskrbel za izenačenje na 25:25.
V napeti končnici je Gorenje dvakrat izenačilo, gostje je v zadnje vodstvo popeljal Jaka Malus, končnih 26:26 pa je v zadnji minuti, ko so imeli gostje igralca manj, postavil Blaž Kleč. V zadnjih sekundah sta imeli obe ekipi še po eno priložnost za osvojitev druge točke, ostalo pa je pri neodločenem izidu in napovedi vročega zaključka sezone.
Za domače je Cehte dosegel šest golov, enega več za Celjane pa Žiga Mlakar, pet že v prvem delu.
V naslednjem krogu, 14. maja, bodo Velenjčani gostovali v Kopru.