Šport in okolje z roko v roki

Do 25. maja še poteka posebna nagradna akcija »Napolnimo ulične zbiralnike za stare aparate v Šaleški dolini!«. Družba ZEOS v sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki in Rokometni klub Gorenje Velenje s to akcijo želita spodbuditi vse občanke in občane k ločevanju starih aparatov in odpadnih baterij, ki v domačem gospodinjstvu hitro pristanejo med mešanimi komunalnimi odpadki. V akciji želita, a občani napolnijo kar 33 uličnih zbiralnikov, ki stojijo v občinah Velenje in Šoštanj ter so namenjeni tovrstnim odpadkom. Da jim bo to res uspelo skrbijo tudi rokometaši Rokometnega kluba Gorenje Velenje, ki kot lokalni prijatelji in podporniki akcije vsak po svojih močeh pozivajo sokrajane k sodelovanju. Vaše ekološko ozaveščanje je lahko celo nagrajeno, saj je to tudi nagradna igra, v kateri si lahko z nekaj sreče prižrebate tudi enega izmed 10-ih Gorenjevih namiznih žarov.

Kaj se lahko oddate v ulične zbiralnike?

V ulične zbiralnike lahko oddate male gospodinjske aparate (električne mešalnike, likalnike, tehtnice, ure, grelnike vode, ožemalnike, opekače kruha …), prenosne baterije in akumulatorje, elektronske igrače, računalniško opremo in zabavno elektroniko (mobilne telefone, računalnike, tiskalnike, zvočnike, kalkulatorje, polnilce, fotoaparate, slušalke …) in drugo malo opremo in orodje (sušilnike, električna orodja, brivnike, svetilke …).

V ulične zbiralnike ne sodijo TV in monitorji ter sijalke, saj se lahko razbijejo. Te lahko oddate v trgovinah z električno in elektronsko opremo (zeleni koti) v okviru lokalnega mobilnega zbiranja (v Šaleški dolini ga bo družba ZEOS organizirala skupaj s PUP – Saubermacher v mesecu juniju) ali na zbirne centre. Prav tako v ulične zbiralnike ne sodijo kakršnikoli drugi odpadki.

Nagradna igra

V času akcije lahko vsi občani sodelujejo tudi v nagradni igri »Najdi ulični zbiralnik za stare aparate v Šaleški dolini«, v kateri si lahko z nekaj sreče prižrebajo tudi enega izmed 10-ih Gorenjevih namiznih žarov. Prijavni obrazec in pravila nagradne igre sta objavljena na spletni strani http://www.rk-gorenje.com/ in www.stariaparati.si.