S skupnimi močmi nad epidemijo

Foto: Pixabay

Število okuženih tudi v Velenju naglo narašča, zato se v Zdravstvenem domu Velenje vsakodnevno soočajo s povečanim številom oseb, ki potrebujejo zdravstveno pomoč. Kot pravijo, si zelo prizadevajo, da so čim prej na voljo občanom, pa vendar prepogosto prihaja do nestrpnosti, zato prosijo za več razumevanja. Zaradi testiranja s PCR metodo so vsako jutro velike vrste avtomobilov, ki povzročajo težave v prometu na Tomšičevi in Jenkovi cesti. Testiranje žal ne more potekati cel dan, ker je potrebno vzorce pravočasno oddati, da gredo v analizo v Celje.

Za naročanje k zdravniku lahko pokličete telefonsko številko 03 899 54 41, priporočajo pa spletno naročanje preko spletne strani Zdravstvenega doma Velenje (https://narocanje.zd-velenje.si/). V času obratovanja vam lahko pri izpolnitvi obrazca pomagajo tudi na zgoraj omenjeni telefonski številki. V primeru nujnih stanj se obrnite na Dežurno ambulanto (03 899 54 45), v primeru življenjske ogroženosti pa na telefonsko številko 112.

Za testiranje s PCR metodo je naročanje obvezno

Pacient, ki je pozitiven na testu za samotestiranje,  izpolni obrazec Naročilo na PCR (pozitiven HAG). Povezava: https://narocanje.zd-velenje.si/narocilo-na-pcr-pozitiven-hagt/. Testiranje s PCR metodo poteka pred dežurno ambulanto na dvorišču zdravstvenega doma od ponedeljka do sobote med 7. in 7.30 za predšolsko in šolsko mladino ter od ponedeljka do sobote med 8. in 8.30 uro za odrasle. Zaradi naraščanja števila okužb pa je, razen za ranljive skupine, PCR-testiranje namenjeno le še potrjevanju pozitivnih izvidov hitrega testa ali samotesta.

Cepljenje proti koronavirusu poteka od torka do petka

V Zdravstvenem domu Velenje vsak teden izvajajo tudi cepljenja. Cepljenje proti koronavirusu poteka v prostorih zdravstvenega doma (vhod pri garažni hiši, zunanje stopnišče v 1. nadstropje ) po naslednjem urniku: ob torkih med 8. in 11. uro, ob sredah med 8. in 11. uro ter 14. in 16. uro, ob četrtkih med 10. in 12. uro in petkih med 8. in 11. uro s Comirnaty (Pfizer) za osebe starejše od 12 let in v četrtkih med 8. in 9. uro Spikevax (Moderna) za osebe starejše od 30 let. Otroke stare od 5 do 11 let je na cepljenje potrebno naročiti preko aplikacije zVem. Cepljenje s Comirnaty (Pfizer) poteka ob sredah med 12.30 in 13.30 v predšolski posvetovalnici. Ostalim se na cepljenje NI potrebno predhodno naročiti. Na cepljenje ne hodite tešči. S seboj morate imeto osebno izkaznico ali drug uradni identifikacijski dokument, kartico zdravstvenega zavarovanja in morebitne podatke o predhodnem cepljenju proti covid-19. Pri otrocih mlajših od 15 let je za cepljenje potrebna privolitev staršev, zato je pri cepljenju potrebno spremstvo staršev/skrbnikov. Za poživitveni odmerek uporabljajo cepivo Comirnaty 30 (Pfizer) le za osebe stare 18 let in več ali Spikevax (Moderna) le za osebe starejše od 30 let.

Povezava do navodil in priporočil za cepljenje proti covid-19 na: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_za_cepljenje_proti_covid_uskl_psc_apr_2021.pdf

V Zdravstvenem domu Velenje izvajajo tudi cepljenje proti gripi, za katerega se je potrebno naročiti preko spletnega obrazca na povezavi: https://narocanje.zd-velenje.si/cepljenje/odrasli/.