Rudar ustavil Maribor

Velenje, 4. decembra – Nogometaši velenjskega Rudarja in Maribora so se v 20. in zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Velenjčani, ki jesenski del sicer končujejo brez zmage in na zadnjem mestu, so še drugič na svojem igrišču v tej sezoni igrali 1:1 proti državnim prvakom. Ti so po porazu proti Triglavu doživeli še eno zaušnico, kar pomeni, da bo šla ljubljanska Olimpija na zimsko spanje s pomembno prednostjo.

Mariborčani so sicer povedli že v 20. minuti, ko je s približno 20 metrov mrežo zatresel Rok Kronaveter, in dosegel svoj deseti gol sezone. Čeprav so gostje imeli več od igre, so Velenjčani ob koncu polčasa izenačili. Po hitrem protinapadu je Dominik Radić z desne podal v sredino, kjer je Borna Petrović ob premalo odločnem Nemanji Mitroviću prišel do neoviranega strela z glavo.

Drugi polčas je prinesel še nekaj poskusov na obeh straneh, a je rezultat ostal nespremenjen, tako da je ostalo pri delitvi točk, kar je za domače igralce vsaj skromen obliž na slab prvi del sezone.