Rudar gostuje pri Krki, Šmartno gosti Jadran

Velenje, Šmartno ob Paki – Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na Brdu pri Kranju danes opravila žreb tekmovalnih parov za sezono 2020/21 v Prvi ligi Telekom Slovenije in v drugi ligi, ki se bosta začeli 12. avgusta. V novi sezoni bodo imeli najboljši štirje klubi iz pravkar končanega prvenstva precej dela, saj jih čakajo še nastopi v Evropi. Celjani, ki so v sredo osvojili prvi državni naslov v zgodovini kluba, se bodo skušali prebiti v skupinski del lige prvakov, v evropski ligi pa bodo igrali Maribor, Olimpija in zmagovalec pokala Mura.

V novi ligaški sezoni se bodo Celjani v prvem krogu na derbiju kroga na domačem terenu pomerili z Muro. Bravo bo gostoval pri Domžalah, Maribor bo v Ljudskem vrtu gostil Aluminij. V Sežani bo na sporedu primorski derbi med Taborom in Koprom. Olimpija bo v prvem krogu v Stožicah gostila ali Triglav ali Gorico, ki se bosta naslednji četrtek med seboj pomerila za prvo ligo.

Rudar, ki se je po povsem neuspešnem tekmovalnem letu znašel v drugi ligi, bo prvo tekmo odigral v gosteh z ekipo Krškega, medtem ko bodo igralci Šmartnega ob Paki, ki pa so se uspešno vrnili v drugo ligo, prvo tekmo odigrali doma proti Jadranu Dekani. Tekme naj bi se začele 12. avgusta ob 17.30.