Rokometaši Gorenja spet na treningih, kmalu tudi Verdinek

Foto: Jurij Vodušek

Velenje – Za velenjske rokometaše se je desetdnevna karantena iztekla včeraj, tako da je danes s postopnim treningom začel del ekipe. Jutri pa bodo člani, ki v obdobju karantene niso razvili nobenih znakov, začeli skupni trening. Ostali igralci se bodo ekipi predvidoma pridružili v naslednjem tednu. V ekipi so bile doslej potrjene štiri okužbe. Nihče izmed teh se do sedaj ni soočil z resnejšimi zapleti.

Janez Gams, direktor RK Gorenje Velenje: “Vsekakor je trenutna situacija za vse nas nova. Smo prvi od slovenskih prvoligašev, ki smo se soočili s takšno situacijo. V celoti smo upoštevali navodila NIJZ. V prvi vrsti si želimo, da okuženi igralci čim prej okrevajo. Upamo, da bomo kmalu kompletni in nadoknadili, kar smo zamudili.”

Verdinek na treninge morda že konec meseca

Foto: Jurij Vodušek

Matic Verdinek, najboljši strelec in igralec lanske sezone v ligi NLB, po poškodbi, ki se mu je pripetila sredi septembra, dobro okreva. Verdinek si je v nedeljo, 13. 9., pri delu doma, odsekal polovico palca na levi roki. Po nesreči se je slaba dva tedna zdravil v celjski bolnišnici, sedaj pa proces zdravljenja nadaljuje doma. Kljub resni poškodbi je Verdinek ves čas ostal pozitiven. Njegovo stanje je dobro, poškodba se dobro celi. Trenutno stanje kaže, da se bo ekipi na treningih pridružil že konec meseca.

Matic Verdinek: “Konec meseca predvidoma začnem trenirati z ekipo. Upam, da se čim prej vrnem na igrišče. Počutim se dobro in sem brez bolečin. O pričakovanjih glede igre v prihodnje težko govorim, glede na to, da se še nisem soočil z žogo. Upam pa na najboljše.”