Pustovanje pri Mayerjevih 2023

Pred vrati je februar in z njim pustni čas, ki se prične na debeli četrtek, ko oblast v Šoštanju do pepelnične srede prevzamejo šoštanjski pustnaki. Tudi v Vili Mayer radi zaznamujejo ta vesel, pester in norčavi običaj z bienalno razstavo Pustovanje pri Mayerjevih.
Kustosinja Muzeja Velenje Barbara Drev: »Pustovanje pri Mayerjevih je natečaj, ki se zaključi z občasno razstavo na podstrešju Vile Mayer. Pričeli smo leta 2017, letos poteka že 4. bienalni otroški pustni likovni natečaj, ki je namenjen vrtčevskim in osnovnošolskim otrokom.
Sodelujejo lahko otroci in osnovnošolci pod mentorstvom pedagoga/pedagoginje ter posamezniki do 14. leta iz vse Slovenije. Sodelujejo lahko avtor ali skupina avtorjev (s skupinskim delom) z neomejenim številom likovnih del (risba, slika, tridimenzionalno delo, digitalno delo) na temo pustovanja. Narejena so lahko iz poljubnih materialov in v poljubnih dimenzijah. Predstavljajo lahko tradicionalne pustne like ali izmišljene,« pojasni Drevova, ki jo veseli, da vrtčevski otroci in prvošolci radi sodelujejo na natečaju.
Razpis je odprt in traja do 2. februarja. Izbrana likovna dela bodo razstavljena na razstavi, med njimi bo komisija izbrala tri najboljša dela in jih nagradila s praktičnimi nagradami. Odprtje razstave Pustovanje pri Mayerjevih 2023 bo na debeli četrtek, 16. februarja, ob 17. uri. Ob razstavi bo izšel tudi katalog.