Prva julijska številka Našega časa s pestro prilogo

Naš čas vas že čaka pri vašem prodajalcu časopisov. Naročite ga lahko tudi na telefonski številki 03 897 17 50.

Premoga je dovolj še za 30 let
Letošnji rudarski praznik je bil po eni strani tak kot vsi dosedanji v 61 letih – slovesen, prežet s ponosom rudarjev in pripadnostjo knapovščini – po drugi strani pa s poudarjanjem ponovnega premisleka o letnici prenehanja odkopavanja premoga v Šaleški dolini.

Sound Garden, festival, kjer najdeš prave odgovore za rast
Dva dni je ob Velenjskem jezeru potekal festival SoundGarden, prvi tovrstni festival na slovenskih tleh, ki je povezal kreativne posameznike in inovativne podjetniške zgodbe.

Visok jubilej premogovniških gasilcev
Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Premogovnika Velenje , ki predstavlja pomemben kamenček v mozaiku gasilstva na Slovenskem, je obeležilo 90 let delovanja.

Največja vrednost nogometne šole so naši otroci
Ob zaključku sezone selekcij nogometne šole NK Rudar Velenje smo se pogovarjali z vodjo nogometne šole, Igorjem Vinojčićem.

V zlati senci faraonov
Muzej Velenje je bogatejši za novo občasno razstavo, ki so jo pripravili ob 100-letnici odkritja slovite grobnice faraona Tutankamona.

V Šoštanju živijo dobri ljudje
Šoštanj je lani praznoval 110 let obstoja, letos je po dveh koronskih letih omejevalnih ukrepov v njem znova čutiti več gibanja, druženja. Tudi zato, ker je to leto posvečeno 100. obletnici rojstva njihovega rojaka, partizanskega pesnika in borca Karla Destovnika – Kajuha. To in še mnogo drugega zaznamuje Šoštanj v 111. letu od podelitve mestnih pravic. Prava priložnost za pogovor z županom Občine Šoštanj Darkom Menihom.