Preventivna akcija “Še 365 dni”

Avto-moto zveza Slovenije je v sodelovanju z lokalnimi moto društvi že sedmič zapored pred začetkom šolskega leta pripravila preventivno akcijo z naslovom »Še 365 dni«. Med 25 lokacijami po Sloveniji je zveza akcijo začela v občini Šmartno ob Paki v začetku tedna, v Velenju pa bodo danes ob 12. uri člani Avto Moto Turing Kluba Velenje pred Osnovno šolo Antona Aškerca opozarjali voznike na začetek novega šolskega leta.

»Preventivne aktivnosti potekajo v krajih, iz katerih smo prejeli pobudo za sodelovanje. V akciji opozarjamo voznike na začetek novega šolskega leta in s tem na še večjo pozornost na najranljivejše skupine v prometu – na pešce, še posebej otroke. Hkrati jim sporočamo, da je treba biti pazljiv vse dni v letu in ne le v začetku šolskega leta,« je ob tej priložnosti povedal Erik Logar, vodja področja varna mobilnost pri omenjeni zvezi.

Maskoti Anja in Marko sta na potrebo po večji varnosti opozarjala s prečkanjem po za to označenih točkah ob najbolj obljudenih šolskih poteh in v bližini šol.