Premierna zmaga Glorie Kotnik

Cortina d’Ampezzo – Gloria Kotnik je na tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu v italijanski Cortini d’Ampezzo zmagala in se prvič v karieri povzpela na stopničke v svetovnem pokalu.
Velenjčanka je v kvalifikacijah dosegla peto mesto, potem pa zanesljivo premagovala tekmice na poti do velikega finala. V četrtfinalu je premagala Poljakinjo Aleksandro Krol, v polfinalu pa si je proti Kanadčanki Megan Farrell prismučala 29 stotink naskoka in uvrstitev v veliko finale. Tam je ugnala Nemko Ramono Hofmeister in slavila svojo prvo zmago na tekmah svetovnega pokala.
»Zelo sem vesela, ne le, da mi je uspelo priti na stopničke v svetovnem pokalu, ampak celo zmagati na prvi tekmi. To je moje najljubše prizorišče in sem vesela, da mi je to uspelo prav tukaj,« je za Smučarsko zvezo Slovenije dejala zmagovalka in dodala: »Vesela sem, da se je vse ‘poklopilo’ tudi v svetovnem pokalu. V Carezzi sem se pošalila, da če bom vsakič napredovala za štiri mesta, potem bo tu v Cortini zelo dobro. Danes se je to uresničilo, sem pa zelo motivirana za nadaljevanje sezone in se veselim naslednjih tekem.«
Pred sobotnim uspehom je imela Gloria Kotnik v svetovnem pokalu štiri uvrstitve na četrto mesto, njen največji uspeh v karieri pa je bronasta veleslalomska medalja na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu. (STA)