Predstavniki Občine Bosanski Petrovac v Velenju

Velenje – Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol je danes sprejel predstavnike Občine Bosanski Petrovac, in sicer župana Dejana Prošića, sodelavca na področju mladinskega dela Adnana Družića in sodelavko Urada za okolje in prostor Selmo Balić. Podžupan je gostom izrekel dobrodošlico in jim predstavil osnovne značilnosti mesta. V nadaljevanju je vodja Urada za javne finance in splošne zadeve Amra Kadrić predstavila občino, njeno delovanje in uspešne projekte. Sprejema sta se udeležila tudi direktor Mladinskega centra Velenje Marko Pritržnik in vodja prostovoljne skupine MC Udarnik Andrej Cvernjak, saj je prav Mladinski center Velenje v teh dneh spremljal goste iz Bosne in Hercegovine.

Predstavniki Občine Bosanski Petrovac so izrazili željo po nadaljnjem sodelovanju, ki se je začelo pred dvema letoma z obiskom velenjske prostovoljne skupine Udarnik. V mesecu juliju želijo organizirati veliko udarniško akcijo. Na njihovo povabilo pa so se poleg velenjskih prostovoljcev že odzvali tudi prostovoljci iz Splita in Beograda. V okviru udarniške akcije bodo izvedli kar sedem projektov, ki bodo izboljšali kakovost bivanja lokalnega prebivalstva.

Župan Občine Bosanski Petrovac Dejan Prošić je bil še posebej presenečen, da v občini Velenje poteka toliko različnih programov, ki so za občane brezplačni. Ob zaključku srečanja se je zahvalil za topel sprejem in predlagal, da bi sodelovanje med občinama steklo tudi na drugih področjih.