Pomagali številnim učencem, dijakom in družinam

Velenje – Na Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje ugotavljajo, da se je v času pandemije novega koronavirusa število tistih, ki brez pomoči humanitarnih organizacij težko zmorejo, več kot podvojilo. Pandemija je tudi močno spremenila potrebe družin v Šaleški dolini, šolanje na daljavo pa je bilo za mnoge težak izziv tudi zato, ker niso imeli primerne računalniške opreme. Mnogi osnovnošolci in dijaki so jo dobili prav s pomočjo MZPM Velenje in številnih donatorjev, saj so od začetka aprila 2020, do 22. februarja 2021, razdelili kar 189 računalnikov (stacionarnih, prenosnih in tablic), 73 novih računalniških mišk in 14 spletnih kamer. Nekaj računalnikov trenutno še imajo na zalogi.

Na MZPM Velenje pa so družinam v stiski pomagali tudi s paketi hrane, higienskimi pripomočki, novoletnimi darili, plačili položnic …

»Veseli smo, ker smo lahko vsem, ki so se obrnili na nas, pomagali vsaj omiliti stisko, sploh v času prazničnega decembra, pa tudi v začetku novega leta, ko vemo, da je stiska v družinah z nizkimi prihodki spet velika,« pravi sekretarka zveze Bojana Špegel in dodaja, da jim to ne bi uspelo, če ne bi živeli v socialno zelo čutnem okolju. Organizacij, skupin in posameznikov, ki so jim pri njihovem poslanstvu pomagate z donacijami, je bilo letos še več kot pretekla leta. Svoj velik prispevek pa je k temu dodala Mestna občina Velenje.