Poletno počitniško varstvo za mlajše šolarje

Medobčinska zveza prijateljev mladine (MZPM) Velenje je objavila razpis za vpis v poletno počitniško varstvo mlajših šolarjev. Letos bo potekalo že šesto leto zapored. Izvajali ga bodo skupaj z Mladinskim centrom Velenje, in to vseh 9 polnih počitniških tednov. S tem bodo olajšali poletne skrbi staršev otrok od 6. do 10. leta starosti, ki so težko sami doma. Starši lahko za posameznega otroka izberejo dva tedna, ko varstvo najbolj potrebujejo. Če bo v katerem od tednov ostalo prosto mesto, jih bodo lahko vključili še za dodatni teden. V varstvo sprejemajo le otroke zaposlenih staršev, ki poleti varstvo res potrebujejo.

Lani so vključili 150 otrok
Poletno počitniško varstvo otrok bo tudi letos namenjeno otrokom iz Mestne občine Velenje, ki jih je vsako leto največ, Občine Šoštanj in Občine Šmartno ob Paki od (zaključenega) prvega razreda osnovne šole.  V času počitniškega varstva bodo za varovanje in animacijo otrok skrbeli zaposleni na MZPM Velenje in v Mladinskem centru Velenje, prostovoljci obeh organizacij, ki imajo pedagoško predznanje, ter dijaki preko projekta »Čisto moje Velenje«, ki se jim bodo pridružili tudi dijaki iz Občine Šoštanj.

Dogajalo se bo notri in zunaj
Otroci bodo v času varstva v Vili Rožle uporabljali športne površine v Sončnem parku, ustvarjali bodo v različnih ustvarjalnih delavnicah, brali pod krošnjami dreves, igrali družabne igre, hodili na kratke izlete, ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov jih bodo obiskali zanimivi gostje … Tudi v času, ko bo varstvo potekalo v Mladinskem centru Velenje, bodo otroci veliko zunaj, hodili bodo na izlete, se ukvarjali s športom.
V času počitniškega varstva bodo otroci dobili sadno malico in toplo kosilo. Cena za enotedensko počitniško varstvo za posameznega otroka je za starše 50 evrov, razen za teden od 14. do 18. avgusta, ko bo zaradi praznika varstvo potekalo 4 delovne dni. Cena za ta teden bo 40 evrov. Zadnji poln teden v avgustu, ko bo v Vili Rožle potekal projekt Sončno mesto, ki bo vsebinsko še bolj bogat, bo cena za ta teden 60 evrov.
V Sončno mesto bodo lahko starši vključili tudi otroke, starejše od 10 let, prav tako pa bodo imeli organizirano prehrano. Program počitniškega varstva sofinancirajo MO Velenje ter Občini Šoštanj in Šmartno ob Paki. Veliko dela bo opravljenega prostovoljno, zato je cena staršem dostopna, saj z njo v večini pokrijejo stroške prehrane.

Prijavnica za vpis otrok v poletno počitniško varstvo za mlajše osnovnošolce je objavljena na spletni strani MZPM Velenje. Število prostih mest je omejeno, zato za posamezen teden vpisujejo do zapolnitve prostih mest. Za več informacij lahko tudi pokličete na MZPM Velenje (03 897 75 40).