Pod Milostjo neba z Milojko B. Komprej

Pod milostjo neba je drobna knjižica, ki je izšla pri Založbi Knjižnice Velenje v zbirki Droben List in v kateri se je avtorica, pesnica Milojka Bačovnik Komprej, razgalila do tiste meje intimnosti, ki jo uvršča med ustvarjalce realističnih izpovedi in mejo človeškega duha. Med nebom in zemljo.

Zoran Pevec je v novi knjižici, zbirki pesmi Milojke B. Komprej, zapisal: »Pisateljica, publicistka in pesnica je profilirana izkušena književnica ter uveljavljena organizatorka kulturnih prireditev, ne le v Šoštanju, kjer živi in ustvarja, temveč tudi v naši širši pokrajini. Za njeno dosedanjo poezijo je značilno ukvarjanje s samo-doživljanjem jaza, iskanje izvornosti in občasni čutni erotizem, kar stopnjuje s samozavedanjem in z natančnim opazovanjem okolice. Tokratna pesniška zbirka pa vse to nadgrajuje še z identitetami ter časovno-spominskimi vprašanji«.

Ob predstavitvi malega knjižnega dela je v dogajanje pred množico prijateljev in ljubiteljev tovrstne kulture vnesla veliko energije in sporočilnosti o Milojkini poeziji že sogovornica, kulturnica Tatjana Vidmar, ki svojo prijateljico pozna do obisti in je hkrati odlična moderatorka. Med pogovorom je nekaj izbranih pesmi predstavila Nevenka Hvalec z izjemnim občutkom za interpretacijo ter s potrebno toplino in kontrastom. V enourno večerno zgodbo srečanja ljubiteljev dobre poezije je dogajanje okviril kitarist Nace Serdinšek.