Pijan in z modrimi rotacijskimi lučmi

Ravne na Koroškem – Na Koroškem so policisti obravnavali voznika, ki je vozil pijan, uporabljal modre rotacijske luči in se predstavljal za uradno osebo.

Ravenski policisti so imeli v nedeljo pozno zvečer v postopku 30-letnega občana, voznika osebnega vozila, ki je med vožnjo uporabljal modre rotacijske luči. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano, nekaj več kot 1,30 promila alkohola v krvi. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so ga pridržali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi neupravičene uporabe rotacijskih luči so mu začasno odvzeli registrske tablice.

Ker se je 30-letni Korošec pred tem v gostinskem lokalu izdajal za uradno osebo ga bodo še kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja lažno izdajanje za uradno ali vojaško osebo po 305. členu Kazenskega zakonika – 1.

Z zbiranjem obvestil so namreč ugotovili, da se je 30-letnik, v nedeljo, pred gostinski lokal na Ravnah na Koroškem pripeljal z vklopljenimi modrimi utripajočimi lučmi. V lokalu je od zaposlene zahteval osebne podatke ter grozil z izrekanjem glob.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo zoper njega podali obdolžilni predlog. Grozi mu 18 kazenskih točk in 1.200 € globe. Denarna kazen oziroma zapor do enega leta pa mu grozi, ker se je izdajal za uradno osebo.