Pestro dogajanje v Muzeju Velenje

Velenje, Šoštanj – Jutri, v torek, 25. avgusta, Muzej Velenje osnovnošolce vabi na še zadnji dnevni počitniški tabor to poletje. Na zadnjem počitniškem dopoldnevu bodo otroci spoznavali zadnjo kontrolno točko Šaleške planinske poti, Velenjski grad, ki letos praznuje 750. obletnico prve posredne omembe v pisnih virih. Odkrivali bodo njegove najbolj skrite kotičke in se seznanili z marsikatero zanimivostjo iz življenja na srednjeveških gradovih. Srečali se bodo tudi z vitezi iz društva Vitezi Šaleški ter s kostumiranim glasbenikom, ki jim bo predstavil lutnjo, nekoč na gradovih zelo priljubljeno glasbilo. Udeleženci muzejskega počitniškega tabora pa se bodo podali tudi do bližnjega Kožlja, med Velenjčani zelo priljubljenega pohodniškega cilja.

Muzej Velenje bodo v tem tednu obiskali tudi otroci, ki preživljajo dopoldneve v okviru počitniškega programa Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje. Sodelavci Muzeja Velenje jim bodo v sredo, 26. avgusta, predstavili Velenjski grad in prenovljen grajski park.

Pasji potep po gradu

Muzej Velenje že vrsto let velja za muzej prijazen psom. V zadnjih letih so velenjski muzealci že večkrat organizirali dobro sprejeta vodstva po muzejskih razstavah za vodnike psov in njihove pasje prijatelje. Tokrat bo ta možnost v sredo, 26. avgusta, ob 17. uri, na Velenjskem gradu. Ogleda se lahko udeležijo tudi vsi drugi, ki jih zanima, kako je videti obisk muzeja s psom.
Vodenje Muzej Velenje pripravlja v sodelovanju z Enoto reševalnih psov Kinološkega društva Zgornje Savinjske doline. Vse tiste, ki bi se vodstva udeležili s psom, pa prijazno prosijo, da se za ogled muzeja prijavijo na naslov: info@muzej-velenje.si. Število psov, udeležencev vodstva, je namreč omejeno.

Šoštanjski filmski večeri

V Kulturnem domu Šoštanj v četrtek, 27. avgusta in petek, 28. avgusta, pripravljajo 9. šoštanjske poletne filmske večere. Dogodek v soorganizaciji Muzeja usnjarstva na Slovenskem, šoštanjske enote Muzeja Velenje, in Studia Mozaik, bo postregel s podobami preteklega in sedanjega časa Šaleške doline. Brezplačne vstopnice bodo na voljo v Muzeju usnjarstva na Slovenskem od torka, 25. avgusta.