Otroci ob podpori znanih Slovencev lepšajo svet

To soboto bo velenjski mestni stadion preplavil timski duh, saj se bodo na Skazinem četrtem teku Otrok otroku v dobrodelnosti povezali otroci iz vse Slovenije. S tekom na 400, 750 ali 2.000 metrov bodo pomagali svojim vrstnikom, ki se soočajo z avtizmom, ob tem pa jih bodo spodbujali številni znani obrazi. Med drugim bodo za obilico dobre volje poskrbeli priljubljeni radijski voditelj in dobrotnik Miha Deželak, glasbenika Anabel in Trkaj, rokometaši kluba Gorenje Velenje ter Pika Nogavička. Poleg dobrodelnosti in medsebojnega sodelovanja bo poudarek družinskega dogodka namenjen tudi trajnostni naravnanosti in skrbi za okolje.

V prvem septembrskem tednu se otroci poleg vrnitve v šolske klopi lahko veselijo še enega posebnega dogodka. V soboto, 7. septembra, ob 9. uri se bo namreč na Mestnem stadionu Velenje odvil Skazin tradicionalni dobrodelni tek Otrok otroku. Na četrti izvedbi, ki tokrat poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, bodo otroci ponovno stopili skupaj in s tekom na 400, 750 ali 2.000 metrov dolžine priskočili na pomoč svojim vrstnikom. Letos bodo tekli za otroke z avtizmom, saj bodo zbrana sredstva v celoti namenjena Centru za otroke in starše Žalec.

V želji, da bi družinam iz vse Slovenije pričarali nepozaben dan, so organizatorji poskrbeli za pester spremljevalni program z različnimi animacijami in igrami. Slednjega bo povezoval priljubljeni radijski voditelj Miha Deželak, ki navdušuje tudi s svojim dobrodelnim udejstvovanjem. Za glasbo in ples bosta poskrbela pevka Anabel s plesalci skupine M-Dance ter raper Trkaj, pridružili pa se jima bodo še bobnarji Laške pihalne godbe. Pred tekom bodo mlade tekače ogreli rokometaši kluba Gorenje Velenje, z njimi bo tekla odlična velenjska atletinja Nina Đorđević, med navijači pa bo tudi Pika Nogavička. Dogodek bo zaznamovala še podelitev medalj vsem tekačem, za katero bosta zadolženi Ana Praznik in Tinkara Fortuna, prijetno dopoldne pa bodo zaokrožile številne delavnice in druge dejavnosti. Med drugim srečelov, na katerem bodo sodelujoči lahko prejeli prav posebna kolesa, ki so jih sestavili Skazini zaposleni.

V skladu s poslanstvom in vrednotami podjetja Skaza bo pomemben poudarek namenjen trajnostni naravnanosti in skrbi za okolje, saj bo eden od ciljev tam proizvesti čim manj odpadkov. Vsak tekač bo v ta namen prejel Skazin trajnostni krožnik in kozarček, ki ju bo lahko uporabil že na dogodku. Ekološko usmerjena bo celo okrasitev, saj jo bodo sestavljali biološko razgradljivi baloni.

Ker so v Skazi prepričani, da zmagamo, ko si pomagamo, na dogodek vabijo družine iz vse Slovenije, saj jih tam čaka nepozaben dan poln dobrodelnosti in zabave. Prijave se zbirajo na spletni strani Otrokotroku.si, več informacij pa je na voljo tudi na uradnem Facebook dogodku 4. dobrodelni Skazin tek Otrok otroku.